AMB 9 1
Design Esemény Kult
2023. 10. 19.

Art Market Budapest 2023


Az Art Market Budapest október 19-én immár 13. alkalommal nyitotta meg kapuit, mint Közép- és Kelet Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására. A rendezvényre közel harminc országból érkezett több mint 100 kiállító, és mintegy félszáz szakmai és társasági esemény kerül megrendezésre az rendezvény kereteiben. Az Art Market idén olyan programokat kínál, mint az Art Photo Budapest, Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására, valamint az Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferencia.

AMB 2

Az idei rendezvényen számos kulturális különlegesség és képzőművészeti alkotások várják a közönséget, és a kiállítások és kísérőprogramok olyan témákat is érintenek, mint a kulturális fenntarthatóság, a művészeti alkotómunka kapcsolata az ingatlanberuházásokkal, valamint a digitális kor hatása a vizuális kultúrára.

AMB 1

 

INSIDE ART

Az Art Market Budapest 2023 rendezvényén az INSIDE ART nevű nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferencia kerül megrendezésre, amelyen jelentős nemzetközi szakmai személyiségek vesznek részt. A konferencia előadások és panelbeszélgetések formájában nyújt betekintést a művészeti piac aktuális kérdéseibe, és bemutatja a piac jelenét és jövőjét alakító trendeket és jelenségeket.

AMB 8

 

SHUKAR.T

Az Art Market Budapest idén kiemelt szerepet szán a kevésbé ismert, ám kiváló művészeti alkotásoknak és előadóknak, akik nem részesülnek megfelelő nemzetközi elismerésben. A vásár egyik fontos eleme az idei rendezvényen a kortárs roma képzőművészet, melyet SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztiválként mutatnak be. Ez a programsorozat lehetővé teszi a széles közönség számára a kortárs roma kulturális értékek és alkotók közvetlen megismerését a kiállítás központi helyszínén és különböző budapesti eseményeken keresztül. Az Art Market Budapest és a SHUKAR.T fesztivál közös célja, hogy népszerűsítsék a roma művészet egyedi értékeit és hogy hozzájáruljanak a roma alkotók szélesebb művészeti közeghez, intézményekhez és közönséghez való kapcsolódásához.

AMB 10 1

 

HELYSZÍN

Bálna Budapest
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák