Screenshot 2023 12 04 at 15 07 43
Divat
2023. 12. 05.

Balenciaga divatbemutató az angyalok városában


Kim Kardashian, Lil Wayne és Nicole Kidman az első Los Angeles utcai Balenciaga bemutatón

Nemrégiben a Balenciaga divatbemutatói olyan globális témákat jártak körül, mint a háború, menekültválságok, éghajlati apokalipszis és vállalati kapzsiság. Ezek a bemutatók szembesítették a nézőket a valóság tragédiáival, ahol copfos raverek és gimp-maszkos modellek mesterséges hóviharban sétáltak. Demna, a Balenciaga kreatív igazgatója, azonban nemcsak a szokatlan témaválasztás miatt vált világhírűvé, hanem lenyűgöző sziluettjeivel is, melyek túlméretezett szabásvonalakkal, elegáns ruhákkal és hatalmas tornacipőkkel operáltak.

1

A legutóbbi, Los Angeles-i Balenciaga Pre-Fall 2024 bemutató azonban egy teljesen új irányt vett, a szépség témakörével foglalkozva. A Hancock Park pálmafákkal szegélyezett utcáján a kollekció egyedülálló módon mutatta be az amerikai élet ideális verzióját. A showt egy iPhone-ot szorongató, tornanadrágos modell nyitotta, és Demna szándéka nem csupán cinikus szépségidealizmus volt. A tervező szerint az esemény azt a hatást tükrözte, amit Los Angeles gyakorolt rá tinédzserként, és ahol a filmek, zene és kulturális inspirációk formálták divatreferenciáit.

Az egész kulturális fejlődésem tinédzserként kezdődött, amikor a posztszovjet vákuumban nőttem fel, tényleg innen jött: filmek, zene, minden, amit magamba szívtam, ami később a divatreferenciáimmá kezdett válni
Demna
Hirdetés

A bemutatón a modellek sokféle stílusban vonultak fel, kezdve könnyed sportruházattól az extravagáns vörös szőnyeges ruhákig. A kollekció inspirációját a Los Angeles-i hétköznapi életből merítette, ahol a luxus és hétköznapiság összefonódik. A vendégek között számos híresség tűnt fel, Balenciaga-ruhákba öltözve, amelyek látszólag Demna által megalkotott luxusnormákat követnek.

A modellek lábán az Alaska csizma és a 10XL sneaker szerepelt, mindkettő különleges dizájnban, jellemzően a márka stílusát tükrözve. A férfiak esetében a klasszikus fekete öltönyt az ing nélküli stílus váltotta fel, amit Demna az öltöny dátumozására szánt innovációnak nevezett.

Ps Magazin cikk fotók 1365x2048

A bemutató végén couture minőségű vörös szőnyeges ruhák kaptak helyet, valószínűleg Nicole Kidman, a Balenciaga új nagykövete számára tervezve. A show számos híresség megjelenésével zárult, köztük Cardi B, aki egy kifinomult kobaltkabátban sétált a kifutón. 

A kollekcióval Demna azt sugallja, hogy ezek a ruhák nem csupán a megjelenésedet változtatják meg, hanem az életedet is átformálhatják. Legyél híresség azzal, hogy úgy öltözöl, mint egy másik híresség. Ez a legnagyobb amerikai álom. 

Forrás: gq.com


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák