Blanca M Iro Reserved COVER
Divat
2022. 11. 14.

Blanca Miró és a Reserved bemutatja, új, közös kapszula kollekcióját


A Blanca Miró x Reserved egyedülálló projektje október 28-án debütált. A közösen megálmodott kollekcióban Blanca stílusa kel életre. Olyan eklektikus darabokat mutatnak be, amelyekben megjelennek a vintage jegyek, miközben jellemzően a klasszikus divat stíluselemei rajzolódnak ki a kollekcióban.

"Blanca álom vintage gardróbja" ennek a képnek a megalkotása lebegett a márka tervezői és a spanyol stylist szeme előtt, amikor elkezdték közös munkájukat. Mit is jelent ez? Az ideális vintage gardróbot, telis-tele a legszebb, legértékesebb kincsekkel. 

A ruhák minőségi funkciót töltenek be modern köntösben, a múlttal a tiszta, meleg színpaletta köti össze. Az újragondolt multifunkcionális darabok lehetővé teszik, hogy egyedi, személyre szabott kombinációkban viseljük, a könnyed, humoros és az elegáns stílusjegyek összeolvadásával.

RESERVED BM 09
A vintage iránti érdeklődésem akkor kezdődött, amikor először fedeztem fel a nagymamám és az anyukám ruhatárát -ekkor tizenhat éves voltam. Egyetlen nap sem telt el anélkül, hogy ne csentem volna el onnan valamit. Kezdetben az ő ruháikat hordtam, de tisztán látom magam előtt a napot, amikor megkaptam az első fizetésemet, elmentem egy vintage butikba, és elköltöttem az egészet! - emlékszik vissza Blanca.


A kollekcióban harmincnyolc ruhadarab és kiegészítő található, amelyeknek energikus mintái és színei vannak, tele meglepő részletekkel. A kapszulakollekció Blanca stílusának mérföldköveit is bemutatja: a gyermekkortól napjainkig. A tervezőkkel való találkozások során Blanca felidézte, hogyan vált bátrabbá a ruhaválasztás terén, és hogyan alakította ki egyedi stílusát, amely képes több százezer embert inspirálni.

RESERVED BM 16


“Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy a Reserved csapata azonosulni tud a világommal. Fontos volt számomra, hogy a közös munka alatt jól kijöjjünk egymással, - de az alkotáshoz szabadságra is szükségem volt. A folyamat hosszú ideig tartott, de minden egyes szakasza megérte az energiát. Sokat tanultam, és nagyon büszke vagyok a végeredményre" - mondja Blanca.

A Blanca Miró x Reserved kapszula kollekció színes felsőkkel, szemet gyönyörködtető mintás szettekkel, bársony és kordbársony öltönyökkel varázsolja változatossá az őszi szezont. Ezekhez egy steppelt, türkizkék, nagy galléros, enyhén csillogó, az elegáns síelő ruhák által inspirált kabát is társul. A szettek között szerepel többek között egy intenzív kék, túlméretezett bársony kabát miniszoknyával, egy háromrészes kordbársony öltöny mellénnyel és Blanca kedvenc rózsaszín kockás öltönye fekete bársony részletekkel, amelyet a jellegzetes szoknyarész miatt "szirénszerűnek" nevez. A kötött ruhadarabok elemei garbók, különböző pulóverek, díszes kardigánok és egy nagyméretű poncsó - a kollekció társ tervezőjének egyik védjegye.

RESERVED BM 05


A minták kiemelik a kollekció darabjainak eklektikus jellegét: a patchwork motívum különböző méretekben és színváltozatokban jelenik meg. Helyet kapnak a virágminták bronz és kék színekben, illetve a különböző típusú kockás minták és csíkok színes kompozíciói is. Különleges elemként geometrikus, velúr hatszög alakú patchwork mintázatok is fellelhetőek a darabok között. A klasszikus elemek is helyet kapnak, amely fehér és kék csíkok és rombusz motívumokban mutatkozik meg.

A kollekciót inspiráló vintage ruhákra gyakran jellemző, hogy kifinomult részleteikkel tűnnek ki az egyszerű darabok közül – ebben az esetben sincs ez másként: a kollekció bővelkedik a gyönyörű részletgazdag elemekkel. A kapszulakollekcióban a legszembetűnőbb elemek például a rózsák - ezek formája a speciálisan öntött pulóver gombok, kézzel modellezett csipke virágok a csipkés felső dekoltázsa körül, a kardigánra hímezve vagy zománcos bross formájában. A kabátokon megjelenik a kontrasztos bőrhatás vagy a bársony szegélyek. A kordbársony kabát hátulján található rakott díszítő betét, a bőr gombok, csatok vagy mandzsettagombok mind figyelemfelkeltőek.

RESERVED BM 01


A kiegészítők kulcselemei Blanca vintage álom ruhatárának. Ezek közé tartozik egy Milanówekben készült selyemsál, egy téli sapka, egy rózsa motívummal díszített harisnya. A kollekcióban kiemelt darabnak számít a rózsa alakú bross, kétszínű zerge öv, egy patchwork táska, illetve két pár bőrcsizma is.

RESERVED BM 19

 

A Blanca Miró x Reserved kollekció darabjai a kiválasztott üzletekben és online már elérhető.

A kampányt fotózta: Dan Beleiu
@reserved
@blancamiro


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák