PS Magazin cikk cover 1200x628 2
Interjú Kult
2024. 11. 05.

Blooming Grape - Kiss Lia a nemzetközi gasztronómia világának új hangja


Mi is az a Blooming Grape, és ki áll mögötte? Kiss Lia friss és merész látásmódja új színt hoz a gasztronómia és bor világába. Ez az angol nyelvű online magazin, amely magyar kezdeményezésként egyedülállóan nyit a nemzetközi közönség felé, a legújabb trendek mentén, klassz szövegekkel, erős üzenetekkel és kiváló minőségű képekkel, videókkal mutat be ízeket és történeteket, amelyek messze túlmutatnak a megszokott borajánlókon. Lia megközelítése modern és személyes – pont ezért imádjuk.

1
Bründlmayer borászat pezsgő érlelőjében

Kezdjük az elején! Hogyan született meg a Blooming Grape ötlete?

Mindig arról akartam írni, ami igazán érdekel. Gyerekkorom óta vonz a gasztronómia és a bor világa. Számomra a bor egy különleges fűszer – egy apró, de összetett része a gasztronómiának, amely által csodás helyekre jutok el, és jobban megértem egy-egy ország kultúráját, földrajzát, folyóit, klímáját. Így indult ez az utazás, ami végül a Blooming Grape megszületéséhez vezetett.

Mi inspirált, hogy indíts egy saját online platformot?

Már gyerekként is arról álmodoztam, hogy egyszer legyen egy saját magazinom vagy könyvecském, ahol szabadon írhatok. Úgy érzem, a Blooming Grape lehetőséget ad arra, hogy sokkal szélesebb közönséget érjek el az angol nyelven keresztül, miközben lehetőségem van magyarul is írni, és magyar magazinokkal is együttműködni.

Copy of E4 A0969 v2
Jókuti András bloggerrel

Milyen tapasztalatok vezettek el a Blooming Grape alapításához? Volt előző munkád a gasztronómia és a bor világában?

Több mint tíz évet dolgoztam a gasztronómia és bor területén, főleg értékesítési, marketing stratégiák és márkaépítés terén. Számos különböző projektben vettem részt – teáktól és borászatoktól vitaminmárkákig. A bor iránti tudásom folyamatosan bővül, tanulok. Nem volt könnyű döntés feladni a korábbi munkám, mert szerettem, de a családom mellett fizikailag nem tudnék egyszerre két helyen maximálisan teljesíteni. Sokan azt gondolták, csak sabbaticalra mentem, de számomra ez nem pihenő, hanem egy új fejezet kezdete volt. A Blooming Grape-en minden márkát és történetet egyedi, friss nézőpontból mutatok be. Úgyhogy, tulajdonképpen még mindig maradtam a marketingnél.

A gasztronómia és bor iránti érdeklődésed nemcsak elméleti. Te is szívesen főzöl, és saját receptjeidet is megosztod. Hogyan kapcsolódik össze nálad a bor és a főzés?

Olyan recepteket szeretek publikálni, amelyek egyszerűek, finomak – épp olyanok, amiket otthon a családomnak és barátaimnak készítek. Emellett óriási élmény inspiráló emberekkel találkozni, mint séfek vagy olyan szakértők, mint Mautner Zsófi. Fantasztikus érzés, amikor borászatokról forgatunk vagy írok róluk; ilyenkor nemcsak a borokat, hanem az adott régiót és birtokot is közelebbről megismerem. Ez mindig is az álmom volt.

Copy of E4 A6891 resize

A weboldalad megjelenésében és stílusában is különleges. Mesélj arról, hogyan valósul meg ez a divatos, vizuálisan igényes koncepció?

Az egész siteot divatmagazin stílusban képzeltem el, ahol minden fotó és interjú megjelenése eltér a megszokott gasztronómiai magazinokétól. Szeretem, ha valami egyedi, ha minden apró részlet összeáll. Például az ételeket egyedi tányérokon fotózzuk, amelyeket Szabó Ádám keramikus (ERROR N' MORE márka) készített kifejezetten a Blooming Grape számára. Számomra ezek az apróságok adják meg azt a különleges hangulatot, ami igazán egyedivé teszi a projektet. Azért is hoztam létre a Blooming Grape-et, mert lenyűgöz a sokféleség és a különböző látásmódok – szerintem ez teszi igazán izgalmassá a világot.

Copy of E4 A6865
Burrata egressel és ibizai sóval

Hogyan képzeled el a Blooming Grape jövőjét? Milyen terveid vannak?

Izgatottan várom, merre fejlődik ez az egész projekt! Szeretem, hogy klassz emberekkel dolgozhatok, és élvezem, hogy sokat járok Ausztriába. A Blooming Grape-hez létrehoztam egy osztrák céget, hogy még inkább megnyissam a magazint a nemzetközi közönség felé. Öröm látni, hogy ez a világ ennyi embert érdekel.

Mit üzensz a PS Magazin olvasóinak?

Arra biztatok mindenkit, hogy főzzetek minél többet otthon, és élvezzétek az együtt töltött időt a konyhában és az asztal körül!

Fotó: Pejkó Gergő

Szerző: Rácz Bea


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk