Design Divat
2021. 09. 28.

Blooming Passion: fenntarthatóság, családi örökség és digitalizáció


Az ALMA 2022. tavaszi-nyári kollekcióját a tervező, Vetlényi Alma személyes öröksége ihlette: Alma művészcsaládban nőtt fel, édesapja, Vetlényi Zsolt festőművész alkotásai révén érték az első művészeti benyomások. Ezek a korai hatások érzékelhetőek a munkáiban is. A családi gyökerekhez visszatérve a kollekció közös alkotás révén született meg. Alma édesapja és édesanyja kezei is nyomot hagytak a tavaszi-nyári kollekció darabjain.

Az alapanyagokat a tervező és édesapja együtt festette meg, Vetlényi Zsolt budapesti műtermében. A festészeten keresztül kialakult családi értékek így köszönnek vissza a reprodukálhatatlan kézzel festett textil mintákban. A darabokat a tervező édesanyjával, Szende Ritával véglegesítette, aki a márka jobbkeze a modellezési és gyártási folyamatokban. 

A kollekció legnagyobb autentikus értéke e kézzel festett textilekben rejlik, játékosságát pedig a minták véletlenszerűsége adja, melyeknek magas minőségű textilek adnak alapot, mint például a tiszta selyem, lenvászon és az áttetsző, légies selyem organza. A textilek és minták rétegződése új és új felfedezni valót rejt magában. Az áttetsző rétegeknek és letisztult sziluetteknek köszönhetően a darabok izgalmas kombinációs lehetőségeket kínálnak a változatos szettek kialakításához. 

A kézzel, hulladékminimalizálási szabászati eljárással készült kollekció a fenntartható luxus és a magyar gyökerekhez való visszanyúlás tökéletes ötvözete. A tervezés fontos sarokpontja, hogy ebben is ragaszkodott a tervező gyökereihez: minden darab Budapesten készül el, Alma szülővárosában. 


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák