S7 A9773
Esemény Design
2023. 11. 09.

Cukiság mesterfokon - A CUKISÁG FAKTOR


A Ludwig Múzeum időszaki kiállítása egy olyan izgalmas és aktuális témát jár körül, mely a kortárs képzőművészetben egyre nagyobb figyelmet kelt: a cukiság. A kiállítás bemutatja a cukiság jelenségét, mely az Edo korszaktól kezdve a japán kultúrában gyökerezik, majd az 1970-es években a kawaii (aranyos) kultúrával globális méretűvé vált. 

S7 A9773

A kiállítás nemcsak egy művészeti irányzat bemutatása, hanem egy olyan globális jelenség értelmezése is, mely a technológia fejlődésével és a közösségi média térnyerésével vált egyre hangsúlyosabbá. 

A cukiság nemcsak könnyű és szórakoztató, hanem mélyebb társadalmi és politikai jelentéssel is bír. A kiállítás fókuszában az áll, hogy hogyan reagálnak rá a kortárs művészek, és hogyan integrálják munkáikba ezt a vizuális trendet.
Majadjordjevic love story 2017 zomanc olaj vaszon foto reszegi judit gyujtemeny es a longtermhandstand jovoltabol

A kiállítás szervezői hangsúlyozzák, hogy a cukiság nem csupán egy divatos műkereskedelmi trend, hanem egy komplex kulturális jelenség, melynek mögött mélyebb társadalmi és politikai rétegek húzódnak.

S7 A9610

De miért olyan népszerű a cukiság? Miért hatása van a kortárs kultúrára és a művészetre? A cukiság uralma a közösségi média, az emojik, a gifek és a reklámok terén is megfigyelhető. A cukiság egy olyan esztétika, amely könnyen megfér mindennapi életünkben és a média által terjesztett tartalmakban.

S7 A9737

A cukiság népszerűségének egyik oka az univerzalitás. Az aranyos és cukorfalat kinézet mindenkinek eljut az érzelmeiben, és könnyen megosztható, függetlenül az emberek kultúrájától és nyelvétől. Emellett a cukiság a gyermekkort idézi fel, ami sokak számára nosztalgikus élményt nyújt, és segít elmenekülni a mindennapi stressz elől.

S7 A9693

A közösségi média és a digitális technológia fejlődése is hozzájárul a cukiság népszerűségéhez. A négyzet alapú esztétika, amit például az Instagram is elősegít, azt eredményezi, hogy a műtárgy és az árucikk, illetve az önkifejezés és az anyagi haszonszerzés közötti határok elmosódnak. 

Ez a jelenség azt mutatja, hogy a közélet és a magánélet már nem elkülönülő területek, és ez hatással van mind a mindennapi életünkre, mind a kortárs művészetre.
Kep12 1
A "Cukiság Faktor" című kiállítás Magyarországon és a régióban az első olyan bemutató, amely teljes körűen vizsgálja a cukiság jelenségét a kortárs képzőművészet szemszögéből.

A kiállításon 14 ország 32 művésze vesz részt, és a válogatásban megtalálhatók nemzetközileg elismert művészek alkotásai mellett a fiatal hazai és régióbeli művészek is képviseltetik magukat.

A "Cukiság Faktor" kiállítás tehát nem csak egy bemutatás a cukiság világáról, hanem egy különleges pillanatfelvétel a kortárs képzőművészet és a popkultúra találkozásáról. A kiállítás során a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy mélyebben megértsék a cukiság jelenségét, és miként hat ez a művészetre és a társadalmunkra. A cukiság esztétikája folyamatosan változik és fejlődik, és ez a kiállítás lehetőséget ad a szakembereknek és a közönségnek egyaránt, hogy közelebbről megismerjék ezt az izgalmas és sokrétű jelenséget.

Érdemes sietni! A Cukiság Faktor kiállítás november 12-ig tart - ne maradj le róla!

További információ: Ludwig Múzeum 


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák