Cukovy cover3
Divat Interjú
2023. 02. 20.

Bemutatta legújabb kollekcióját a Cukovy- interjú a tervezővel


A divatbemutatón jelen volt Cukovy is. A Cukovy egy 2014-ben alapított modern design márka. Flóra, a tervező Budapesten született nicaraguai anya és magyar apa gyermekeként. Az eltérő kultúrákban való felnövekedés megnyitotta és formálta elméjét és személyiségét. Munkáiban azóta is az ellentétek állnak a középpontban. Terveinek középpontjában a tökéletes egyensúly megtalálása áll önmagában és művészetében.  A Cukovy egy high-end divatmárka környezetbarát és innovatív, futurisztikus, lázadó szellemiséggel, igazi street couture. A márka a mindennapi életből merít inspirációt, és jól ismert motívumokat alakít át viselhető műalkotásokká. A legutóbbi kollekciójuk laza szabású sziluettjei visszaváltoztak a jellegzetes formákká és alakzatokká, kiegészítve néhány többfunkciós kiegészítővel.

A bemutató után sikerült beszélnünk Flórával, a márka tervezőjével, aki kifejtette a márka identitását és beszélt a legújabb kollekció szellemiségéről is, és filozófiájáról.

 

Milyen a szemedben a Cukovy karakter?


 Egy vágyakkal teli, rebellis városi nő, aki nyitott és sokoldalú.

Mesélnél a legújabb kollekciódról?


Ebben a kollekcióban éltem ki leginkább a színek és a minták iránti szeretetemet.

A márkára jellemző a játékosság, amit a színek és minták használata még izgalmasabbá tett.
 

Cukovy

Cukovy BCEFW 2023/24 AW kollekció

A Cukovy darabokban a hétköznapi igények extravagáns formában öltenek testet. Mennyire nyitott a piac itthon a különleges darabokra? Hol lehet megvásárolni a Cukovy darabokat?


Magyarországon a webshopon illetve a Spark Le Mond üzletében kaphatóak a termékek. Jelenleg több külföldi vásárlónk van, de az a cél, hogy itthon is egyre többen viseljenek Cukovy kabátokat és színt vigyenek Budapest utcáira.
 

A történetmesélés fontos része a tervezésnek. Hogyan kell elképzelni a tervezési folyamatot?


A személyiségemre jellemző az elvágyódás és az ábrándozás, ezért a retro-futurisztikus hatás kollekcióm meghatározó kulcstényezője. A tervezés során sokat fotózok a városban, az utcákon vagy a könyvtárban. Különböző funkcionális, active-wear ruhadarabokat elemzek, amelyekből jellemző elemeket emelek be a saját kollekciómba. A XXI. századi városi nőnek fontos, hogy több funkciója legyen egy kabátnak. Arra törekszem, hogy minél jobban kielégítsem a modern nő igényeit. Én például még télen is biciklivel járok, fontos számomra, hogy kényelmes legyen a kabát, amit viselek.
 

Cukovy2

Cukovy BCEFW 2023/24 AW kollekció

Sokszínű személyiségednek köszönhetően számos alkotói területen kipróbáltad magad. Mi az, ami hatott a divattervezői munkásságodra?


A kézzel készített alkotás esszenciális része a munkámnak. A Covid-időszak alatt elkezdtem festeni, ami azóta is megmaradt. Amikor elkezdek egy tervezési folyamatot, kollázsokat készítek papíron és babán is. Ezt a folyamatot soha nem fogom elengedni, hozzám tartozik, szeretem érezni a textúrákat és magam megmunkálni az anyagokat.
 

 

1051 Budapest, Október 6. utca 24 
Homepage and social channels: www.cukovy.com
Instagram: @cukovy

Interjút készítette: Strasser-Nagy Orsolya
Photo credit: HFDA / The Sparkle Content


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák