Foldnapja borito 1
Divat
2023. 04. 22.

3 dolog, amit divatmániásként tehetsz a Földért


A Föld napját világszerte több, mint 50 éve, Magyarországon 1990 óta, április 22-én ünnepeljük.
Bolygónk védelme a fejlett országokban már hosszú évtizedek óta beszédtéma, hiszen nagyon nehéz összehangolni a gazdasági és társadalmi fejlődéssel, a demokráciával és a kapitalizmussal. 

A divatipar folyamatosan küzd az egyensúlyért, hiszen nehéz elérni úgy a fenntarthatóságot, hogy közben a fast fashion üzletláncok kéthetente jönnek ki újabb kollekciókkal, a trendek folyamatosan változnak és senki nem szeretne lemaradni.

Fold002 1


Most hoztunk 3 olyan tippet, amit divatmániásként érdemes megfontolni, ha tennél a Földért, a környezetünkért.

Színkoordináció

Ahogy kialakul a stílusunk, egyre szembetűnőbb lesz, hogy milyen színeket viselünk szívesen. Ez jó esetben összhangban van az adott időszak trendjeivel, azonban gyakran vissza-visszatérnek a feltűnő színes, mintás darabok.

Fold001 1


Ha szeretnénk a trendeket is követni, mégis tudatosan vásárolni, odafigyelve a környezetünkre, érdemes a feltűnőbb, színesebb darabok közül csak egyet-egyet beszerezni, és a ruhatárunkat inkább olyan alapdarabokkal feltölteni, amik egymással tökéletesen párosíthatóak, így sokáig bevethetőek, egy-egy feltűnő darab pedig kiemeli és különlegessé teszi az outfitet.

Minőségi basic

Elsőre furcsának tűnhet ez a szóösszetétel, azonban nagyon fontos, hogy a ruhatárunk olyan alapdarabokat tartalmazzon, amik akár több szezont is kibírnak - legyen szó fehér pólóról vagy fekete farmerről. 

Fold003 1


Ha basic pólókról, felsőkről beszélünk, érdemes minőségi anyagot választani, akár dizájnertől, hiszen alapdarab révén ezek megfizethető áron beszerezhetőek és minőségi termék révén sokkal több ideig maradnak szekrényünk lakói, mint a rosszabb minőségű, néhány mosás után kifakuló-kinyúló társaik.

Szelektálás és gardróbcsere

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a turkálók, second-hand boltok. Ezeken túl azonban érdemes “elsőkézből” beszerezni használt ruhákat, ma már rengeteg platform létezik, ami lehetővé teszi a gyors és biztonságos vásárlást egymástól. Ezzel egyrészt lehetőségünk van a bolti árakhoz képest olcsóbban, akár teljesen új ruhadarabokhoz jutni, másrészt sokkal kisebb ökológiai lábnyoma van egy személyesen átvehető, használt ruhának, mint a külföldről behozott társaiknak.


Írta: Udvarhelyi-Horváth Viktória


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák