Back to Home mood copyright Kovács Alida 5 1
Design Esemény Kult
2023. 11. 15.

Lakáskiegészítők a művészet és design határán - Bemutatkozik a Fonciére Back to Home kollekciója


A 2023-ban teljes átalakuláson átment Foncière alkotócsapata immáron a Foncière store brand zászlaja alatt mutatta be első lakberendezési kollekcióját, a Back to Home szériát, amit a KOLONAAD-dal együttműködve alkottak meg.

A Back to Home kollekció egy részét szeptemberben a S/ALON BUDAPEST rendezvényen ismerhette meg a nagyközönség, ahol az őszi alfresco díszletben bemutatásra kerültek a lakberendezési sorozat első elemei, amik nagy sikert arattak.

SALON Budapest 1

A Foncière store brand és a KOLONAAD standja a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon

A teljes kollekció közelkét tucat tárgyat foglal magában, melyek egész lakásunkat felkészítik az otthon melegében töltött időszakra. A Foncière store brand csapata a művészet és design közötti határmezsgyéket állítja kihívás elé, így hát nem véletlen, hogy a Back to Home koncepcióját a csendéletek inspirálták, amik amellett, hogy hétköznapi, funkcionális tárgyainknak adnak új megvilágítást, kimerevített nyugalmat is szimbolizálnak.

A Foncière store brand 3 tervezője és 1 képzőművésze, valamint a KOLONAAD párosa saját egyedi stílusuk alapján reagált erre a témára. Dénes Petra, aki a fenntarthatóságra kiemelt hangsúlyt fektek, szabászati bőrhulladékból készített szőnyeggel, légycsapóval, poháralátét-szettel, étkészlettartóval, kosárszerű tárolóval és párnahuzattal, Kecskés Orsolya ékszertervező zománcos gyertyatartókkal, fűszertartókkal, kanalakkal és négyzetes lapostányérokkal, míg Varga Flóra textiltervező mintás pléddel, asztali textilekkel (szalvéta, konyharuha, terítő), kerámiákkal, kollázsokkal és shopper baggel rukkolt elő. A festőművész Uzsaly Márton továbbá két kis- és egy nagyméretű olajfestménnyel egészíti ki a szériát, előbbiek asztali képként és fali kiegészítőként is megállják a helyüket.

A Foncière kis méretű tárgyait a KOLONAAD Design tervezői, Berkes Ákos Kolos és Berkes Ádám Csanád kőris étkezőasztala, lerakóasztala, széke és tömörfa falburkolati elemei teszik kerekké.

Az alkotók célja az volt, hogy a kollekció darabjai ne csak a konyhában, étkezőben állják meg a helyüket, hanem a nappaliban, hálószobában elhelyezve és alkalmazva is harmonikus pontjai legyenek otthonainknak. „A Foncière-rel mindig is azt szerettük volna, hogy a hazai designt és képzőművészetet szerethető és fenntartható formában csempésszük be a vásárlók mindennapjaiba. Úgy gondolom, hogy a KOLONAAD-dal együtt kidolgozott első kollekciónkkal jó úton vagyunk efelé” – teszi hozzá Uzsaly Márton.

A termékek precíz, gondos munkával, egyedi megrendelésre készülnek rendhagyó módon az Andrássy úti showroomot szorosan körülölelő műhelyekben, valamint a KOLONAAD törzshelyén, ahol a tervezők előzetes bejelentkezéssel várják a látogatókat.

Back to Home mood copyright Kovács Alida 7 1

Foncière store brand:

KOLONAAD:

Képek: Kovács Alida


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák