Untitled 4
Interjú
2023. 07. 03.

Klasszikus és letisztult vonalak öltözködés és lakberendezés terén is - Pataki Lilivel beszélgettünk


Pataki Lili a hazai influencervilág különleges szereplője, aki mind az öltözködésben, mind a lakberendezésben az egyedi stílusával tűnik ki. Vele beszélgettünk arról, hogyan alakult ki és hogyan alakul a mai napig a stílusa, hatással van-e egymásra a divat, az öltözködése és a szakmai élete.

Patakilili01


A végzettséged marketinghez, rendezvényszervezéshez kötődik. Mikor és miért érezted azt, hogy mégsem ez a te utad?

Mindenképpen kreatív szakmát szerettem volna, mert nagyon szeretek tervezni, eseményeket szervezni, nagyon gyorsan tudok kreatívan gondolkodni. PR területen kezdtem el dolgozni, de sajnos sokkal több volt az adminisztráció, mint bármilyen kreatív tevékenység.

Mivel a munkámat egyáltalán nem találtam lelkesítőnek, sem inspiratívnak, elkezdtem Instagramra posztolni outfiteket és ebben az időben vettünk lakást, aminek a berendezését is dokumentáltam. A lakás berendezésében anyukám segített, aki ekkorra már jó pár éve volt lakberendező, nekem pedig a folyamat közben nagyon megtetszett ez a szakma.

Patakilili07

Egy ponton megbeszéltem a szüleimmel, hogy kiégtem a munkahelyemen, nem maradt több motivációm és fel fogok mondani. Édesanyám megkérdezte, lenne-e kedvem vele dolgozni, aminek nagyon örültem és igent mondtam.

Patakilili06


A divat szeretete egyébként hogyan került az életedbe?

Mindig imádtam öltözködni, amire a családom is nagy hatással volt. Egyrészt van egy bátyám, aki szerintem iszonyú jól öltözködik és persze, mint egy jó kistestvér, mindig próbáltam utánozni a stílusát. Másrészt úgy emlékszem vissza a gyerekkoromra, hogy az anyukánk mindig nagyon szépen öltöztetett fel minket. A fiús stílusom valószínűleg onnan jön, hogy kicsiként mindig a testvérem ruháit örököltem, persze minden nagy és bő volt rám. Az évek során viszont megszerettem ezt a stílust, kicsit elrejthetem benne magam, de közben ki is élhetem. Nekem egy nagy válltöméses vagy egy nagyon bő ruha is tud a szexiség, nőiesség megtestesítője lenni, ha jól van viselve.

Patakilili05


Mostanában honnan inspirálódsz, akár az öltözködésről, akár a munkádról van szó?

Mostanában sok lehetőségem volt arra, hogy utazzak. Rengeteg szakmai konferencián, kiállításon jártam, ahol annyira gyönyörűen vannak berendezve a terek, hogy az emberben egyből beindulnak a kreatív energiák. Én tényleg könnyen inspirálódom, szinte akárhol vagyok. Egy mostani munkám során például márványmosdót használok a fürdőszobában, aminek az ötlete egy amalfi utazás során ugrott be. Ott rengeteg helyen látszanak az eredeti márvány burkolatok, amit egy kicsit modernebb stílusban gondoltam újra.

Régebben mindig az adott inspirációt, hogy tudtam, hova fogok menni: ismertem, éreztem az adott hely hangulatát és ez alapján választottam ki az aktuális outfitet. Érdekes, hogy az első ügyfeleim úgy találtak rám, hogy tetszett nekik a stílusom Instagramon, és úgy gondolták, hogy valószínűleg a lakberendezésben is valami különlegesebbet tudok adni.

Patakilili03


Mit gondolsz, van összefüggés az öltözködési és a lakberendezési stílusod között?

Igen, abszolút. A saját munkáimban is előnyben részesítem a klasszikus, letisztult, mégis otthonos, kellemes vonalakat. Szeretem, ha egy otthon időtálló. Észrevettem, hogy amióta egy kis japán vonalat viszek a munkámba, azóta sokkal letisztultabban, nőiesebben is öltözöm. Hiába még javarészt bő rajtam minden, inkább zakókat és ruhákat választok. Úgy érzem, hogy színvilágban is nagyon hasonló ruháim vannak, mint amiket a munkám során is használni szeretek. 

Patakilili02


Mi az a 3 kiegészítő/tárgy/részlet a lakberendezésben, ami téged jellemez?

A legnagyobb kedvencem a lámpa. Szerintem az tesz igazán hangulatossá egy teret, felteszi a pontot az i-re.

Emellett, ahogy korábban említettem, nagyon szeretem használni a márványt. A mostani munkámba beépített márvány lesz a szíve a háznak.

Harmadiknak pedig a fogantyúkat mondanám. Manapság divatos, hogy a bútorokon nincsen fogantyú, ami egyébként nagyon szép és modern, én is berakom az ügyfeleimhez. Viszont, bár sokan nem szeretik, mert túl díszesnek tartják, szerintem nagyon sokat ad az összképhez.

Patakilili04


Mi az a 3 kiegészítő az öltözködésben, amit a legjobban szeretsz?

Kiegészítőkből nekem a napszemüveg elengedhetetlen. Nagyon furán hangzik, de nem szeretem, ha fotóznak, főleg azt nem, ha olyan, akit nem ismerek. Szinte minden képemen van rajtam napszemüveg, anélkül el sem indulok otthonról, mindegy hogy süt-e a nap vagy sem.

Emellett a táskák is. Nem váltogatom őket gyakran, van kb. 10 olyan darabom, amikhez nagyon kötődöm. 

És, bár a cipők is meghatározóak szerintem a ruhatáramban, de inkább a kabátot mondanám. Nagyon szeretem a kabátjaimat, van belőlük hosszú, rövid, lenge, vastag, szűk, oversized. 
Azt hiszem, ez a három elengedhetetlen kellék a ruhatáramból.

Az interjút készítette: Udvarhelyi-Horváth Viktória
Képek: Pataki Lili


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák