Balletcore 01
Divat
2023. 03. 03.

Laza, romantikus, sportos, elegáns: hódít a balletcore


Íme a trend, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvenc darabjait. A balletcore ugyanis nem csak tüllszoknyákból áll: részei az elegáns, romantikus darabok, de a laza, sportos, funkcionális kiegészítők is. Mutatjuk, miért lesz 2023 egyik kedvenc irányzata.

Bár a balett által ihletett ruhák aranykora az 1930-40-es évekre tehető, a ‘70-es években újra visszaköszönt, elég csak a lábszármelegítőre, átkötős felsőkre gondolni. Ez volt az első olyan irányzat, ami a “sportruházatot” az utcai divatba ültette, és nem is véletlenül. A baletthez viselt ruhák kényelmesek, funkcionálisak, mégis abszolút nőiesek. A trend a 2000-es években ismét visszatért, bár akkor inkább a balerinacipők és bolerók domináltak.

Hogy a mostani visszatérést a Y2K-mozgalomnak köszönhetjük-e, kérdéses, azonban kétségtelen, hogy számos olyan darab közül válogathatunk, amit nagyon egyszerűen integrálhatunk akár kapszulagardróbba is. Csak a saját stílusunkon múlik, hogy a romantikus vagy a sportosabb vonalat vonjuk be inkább a hétköznapjainkba.

Az alapdarabok
Testre simuló topok, body-k, megkötős felsők

A testre simuló (akár) spagetti pántos topok, átkötős felsők és ruhák a maguk egyszerűségében lehetnek a legjobb választás minden ruhatárba. Bármikor elővehetőek, egyszerűbb, de akár merészebb nadrággal vagy szoknyával is nagyon szépen mutatnak.

Vékony kardigán

A vékony, gombos kardigánok a layerezést megkönnyítik, jól működnek sportosabb és elegánsabb szettekkel is.

Balletcore 02
Miniszoknya

Évszaktól és hangulattól függően egy miniszoknya mindig tökéletes választás lehet, a mintás darabok is könnyen beilleszthetőek ebbe a trendbe.

Az extrák
Lábszármelegítő és balerina cipő

Míg két évtizeddel ezelőtt a balerinák aranykorukat élték és alapdarabok voltak minden verzióban, ma inkább a klasszikus balerina + lábszármelegítő, vagy pántos legging kombinációk uralják az utcákat.

Balletcore 03
Fűző

Már egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek a különböző fűzős megoldások, ennek az irányzatnak az abszolút kedvencei. Választhatsz egyszerűt egy merészebb szoknyával, kötöttet egy farmerrel, színeset, mintásat, amihez csak kedved támad.

Balletcore 04
Tüll és selyem

A kísérletezők kedvence lehet a tüll minden mennyiségben. Választhatsz basic topot tüll felsővel, vagy egy különlegesebb szoknyát, de kezdésnek egy extrább zokni is feldobhatja a szetted.

Egyszerű színek, romantikus minták

A korábbi évek neon trendjeitől kicsit elszakadva a balletcore újra visszahozza a pasztell színeket és a feketét, ami időtállóvá teszi az egyes darabokat. De nem tűnnek el a színek sem, az egyszerűbb, főként virágos minták ugyanúgy dominálhatnak egy szettben, mint egy erősebb pink vagy piros ruhadarab, és az egész outfitet fel lehet dobni egy (mű)bőrkabáttal. A lényeg itt inkább a harmónia eltalálása - a kevesebb több, de nem kell lemondanod az extra megoldásokról.

Szöveg: Udvarhelyi-Horváth Viktória

Képek: Vogue


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák