Nonap borito7
Esemény
2023. 03. 07.

Légy részese a nők történelmének


Hosszú utat tettünk meg a szavazati jog nélküli szereptől: a politikától és az igazságszolgáltatástól a sportig és a szórakoztató iparig egyre több példaértékű nőt ismerhetünk meg.

De kaotikus időket élünk, ilyenkor még nagyobb szükség van önmagunk és szövetségeink megerősítésére. Nőtársaink támogatása csodákra képes. Motiváló dicséretet adni és kapni. Az önbecsülés gyakorlása pozitív hatással van a kapcsolatainkra, a karrierünkre, valamint a mentális egészségünkre.

Nonap12

Nőnapi sorozatunk második részében, egy olyan listával szeretnénk megajándékozni olvasóinkat, amellyel több szempontból is erősebb nővé válhatunk! Ennek a kis feminista összeállításnak a folyamatos gyakorlásával bárki részese lehet a nők történelmének. A célok kicsik és reálisak, de a különbség óriási lehet.


Hajrá hölgyek!
 


Támogass más nőket

Bátorítsd, támogasd és dicsérd őszintén nőtársaidat. Adj egy ötöst, ha egy nő melletted valami menőt csinál. Emlékeztesd magad, ez nem verseny; együtt kell emelkednünk és növekednünk. Az összefogás erősebbé tesz minket.

Ne ítélkezz

Ne hagyd, hogy az ítélkezés határozza meg kapcsolataidat. Az öltözködéstől az életmódbeli szokásokig nagyon különbözőek vagyunk. Könnyen felhúzzuk az orrunkat, ha valaki másképp viszonyul bizonyos dolgokhoz. Ügyelj rá, hogy a tudattalan ítélkezés, helyett elfogadással gondolj másokra.

Nonap8


Válassz tudatosan 

Vásárlási döntéseinknek nagyobb hatása van, mint gondolnánk. Nézz utána és törekedj arra, hogy olyan cégek, márkák termékeit vásárold, akik kiállnak a női egyenjogúság mellett. Válassz független női tulajdonban lévő vállalkozások termékeiből és támogasd a kreatív kezdeményezéseket.

Képezd magad és légy naprakész

A tudás hatalom, hölgyeim! A folyamatosan változó világban döntő fontosságú, hogy naprakészek legyünk. Olvass minél többet nőket érintő politikai kérdésekről és mozgalmakról. Képezd magad, legyen a kezedben tudás, amit senki nem vehet el tőled!

Nonap6


Tanulj meg "nem"-et mondani

Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de minden apró gyakorlás számít. A női kötelezettség, hogy „igen”-t mondj, nagyon is valóságos. Hozz tudatos döntést, és mondj „nem”-et, ha valamivel szívből nem értesz egyet, vagy kényelmetlennek érzed magad egy helyzetben. Kezdd apró lépésekkel, hosszútávon akár az életedet is megváltoztathatja ez az attitűd.

Légy szövetséges

Az évek során a szövetségek egyre nagyobb figyelmet kaptak. Ez különösen fontos a felfokozott politikai és társadalmi konfliktusok idején. Ha valakit zaklatnak, ne hagyd figyelmen kívül. Minden nő és lány megérdemli a lehetőséget, hogy erőszaktól és megkülönböztetéstől mentes életet éljen. Adományozz nőket támogató szervezeteknek.

Nonap19


Mentoráld a fiatal generációt

A feminista mozgalomnak még hosszú utat kell megtennie. Segíts a nők következő nemzedékének és add át a szemléletmódot. Gondolj bárkire: lehet az unokahúgod vagy akár a saját lányod. Egy-egy bátorító szó óriási változást hozhat.

Tiszteld önmagad

A feminizmus lényegében az önbecsülésről szól, amely egy alapvető identitáskérdés, elengedhetetlen a személyes érvényesítéshez és az öröm megtapasztalásához. Gyakorlatilag a listán szereplő összes pont alapját jelenti. Megszerzése talán erőfeszítésekbe kerül, de megéri.

Érezd tehát jól magad a testedben és mondj búcsút a negatív beszédnek!


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák