Nubu3
Design Divat Esemény
2023. 10. 25.

NUBU AW23/24


A NUBU egy lenyűgöző kiállítás keretében mutatta be az AW23/24 kollekcióját, amiben a textíliák és festett rétegek izgalmas kombinációját ötvözik a strukturált anyagokkal. A kollekció tervezésekor Garam Juditot, a vezető tervezőt, két kiváló kortárs magyar művész inspirálta, akik kiemelkedő anyag használattal és karakteres felületekkel alkotnak. 

NUBU 2023 10 06 Babai Denes 88

Az egyik művész, aki inspirálta a NUBU tervezőjét,  Soltész Ágnes, egy keramikus, aki a letisztult formavilágú kerámiával és a raku technika iránti elhivatottságával hívta fel magára a figyelmet. A raku egy olyan eljárás, amely nem csupán az anyagot hangsúlyozza, hanem a folyamatot is. Ez a különleges technika egyedi és természetes hatásokat hoz lére, és a japán hagyomány szerint szerencsét hoz azoknak, akik tulajdonában van egy raku alkotás.

A másik művész, Kucsora Márta, egy festőművész, aki festményeit egy sajátos technikával alkotja. Ő mélyebbre ásta magát a festészet világában és a festészet fizikáját és spontán kompozíciók kialakítását vizsgálja, ahol a véletlen és tudatos tervezés egyszerre van jelen. Kucsora Márta alkotási rejtélyes vizuális kódok, amiket a nézőknek kell megfejteni, ezzel felszabadítva saját kreativitásuk.

Nubuu

A NUBU kiállításán a legfrissebb kollekció mellett az inspiráló művészek alkotásai is bemutatásra kerültek. Az egyedi kiállítás a kollekció és a művészi munkák közötti anyag, folyamat, modernitás és hagyomány egyesüléséből született. Az alkotók kreativitása és az anyagok iránti szenvedély együtt alkotják ezt az inspiráló művészi élményt.

A kiállítás célja, hogy bemutassa, hogyan lehet az anyagokat és a technikákat művészeti eszközként használni, és hogyan meríthetünk inspirációt a kortárs művészek alkotásaiból. A NUBU AW23/24 kollekció és a művészek munkái együtt egy izgalmas világot alkotnak, ahol a hagyomány és a modernitás találkozik anyagokban és formákban. Ez egy olyan élmény, amit érdemes felfedezni és megérteni.


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák