Nyári programajanlo COVER
Esemény Kult
2023. 05. 30.

Nyári programajánló a PS Magazintól


Sokat kellett rá várni, de végre megérkezett a jó idő és hivatalosan is kezdődhetnek a nyári programok! Munka utáni teraszos fröccsözés, vagy hétvégi piknik, íme a budapesti programajánló, hogy biztosan jól induljon a szezon.


Gasztronómiai élményre vágysz?

Amint beköszönt a meleg és tovább van világos egyből kedvet kap az ember, hogy munka után ne a takaró alá bújjon és sorozatot nézzen, hanem hívja a barátokat és irány egy teraszos étterem, vagy bár. 
Itt jöhetnek a bevált go-to helyek, de újakat kipróbálni is mindig izgalmas. Éttermek terén érdemes kipróbálni az Arquitecto PitPitet, ami egy tapaszos hely a Magyar Építész Kamaránál. A spanyol ízek és a zöld kert biztosan jó időtöltéshez fog vezetni és pont alkalmas egy pár barátnak összeülni és osztozkodni a tapaszokon. Ha már arrafelé járunk, onnan csak egy köpésre van a Mikszáth tér, ahol számos kiülős hellyel találkozhatunk, például a Mixáttal. Az egész tér tele van élettel, finomak az italok és jó a hangulat. Mi más kellene egy nyári estén?

01 Nyári programajanlo


A budai oldalon látogassunk el a Bartók Béla úton a Mitzibe, ami pár éve nyílt és tökéletesen illeszkedik az utca galériás-báros hangulatába. A teraszon csütörtökön élő zene szól, így arra sétálva biztosan kedvet kap az ember, hogy benézzen. Egy másik állomás a Zsiráf Buda lehet, ahol este az égősorok alatt élvezhető a nápolyi pizza és a gin tonik, miközben szól a zene és körülvesz a Széllkapu Park zöld környezete. 

04 Nyári programajanlo


Ezeket a helyeket egész nyáron látogathatjuk, de érdemes figyelni a különböző étel és ital fesztiválokat is, ugyanis városunk ebben sem szűkölködik. Minden évben megrendezésre kerül a Millenárison a Gourmet fesztivál, vagy a Kazinczy utcában éppen Spanyol Food Fiesta volt, ahol különböző spanyol éttermek standjaival találkozhattunk. Legközelebb ugyanitt júniusban mexikói ételfesztivál lesz, tele tacoval, élőzenével és karnevál hangulattal. Korábban volt már ázsiai, francia és közel-keleti food feszt is, így bármely gasztronómia kedvelője el tudja csípni a megfelelő eseményt. 

06 Nyári programajanlo
08 Nyári programajanlo

A kultúr programok érdekelnek?

A sok evős-ivós lehetőségtől elkanyarodva lássuk milyen kulturális programokon lehet részt venni a következő időszakban.

Június 7-9-ig lesz az irodalom éjszakája, ahol a Vígszínház művészei adják elő számos szerző műveit a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A filmek kedvelői pedig nyáron mindenképpen próbálják ki a kertmozikat, például a Várkert Bazárban, vagy a Budapest Gardenben, ahol június elsejétől kezdve ingyenes filmvetítések vannak szerdától szombatig. Egy péntek estére szintén tökéletes program lehet megnézni egy szabadtéri színdarabot, vagy koncertet.  

03 Nyári programajanlo

A természetbe vágynál?

A hétvégét indítsuk egy süti-kávé kombóval a Gárdonyi téren a Hadik teraszán, vagy a Széllkapu Parkban a Nor/ma Grand-ban, ahol északi stílusú kézműves péksütemények várnak. 

Ezután használjuk ki a napot és mehet a biciklizés, vagy kirándulás. Nézzünk ki egy túraútvonalat, vagy menjünk el eperszedésre, de akár a városon belül is lehet maradni és sétálni a Normafán, aztán felülni a Libegőre. A Hármashatár-hegy is népszerű célállomás, egy nagy séta után pedig nincs is jobb, mint beülni a Náncsi nénibe és meginni a fák alatt egy limonádét. Aki kirándulás helyett bulisabb programra vágyik az látogasson el az open air napközbeni események egyikére, mint a Citymatiné, a House Piknik, vagy az Etyek Calling.

10 Nyári programajanlo


Vasárnap délelőtt a Margitszigeten a Nagyréten szabadtéri jóga órák vannak, de piknikezni is ki lehet ülni egy nagy pokrócra finomságokkal. Piknikhelyszínnek a Kopaszi-gát is tökéletes, vagy a Filozófusok kertje, ahonnan csak pár perc felsétálni a Fügébe egy finom fagyiért. Ott a közelben a Czakó kertbe is érdemes lenézni és bevásárolni a termelői piacon, vagy ha nem csak ennivalót vennénk, akkor a Fény Utcai Piacon lesz június 11-én a Maker’s Market, ahol kortárs hazai tervezők design tárgyait lehet megvásárolni, miközben akusztikus koncertek szólnak. 

Akár egy spontán sütögetésről, vagy egy régóta betervezett fesztiválról van szó, egy biztos, ha idén nyáron kimozdulunk a lakásból, a legjobb programok várnak minket!

Írta: Lóránth Lili


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák