Cover 2
Beauty
2023. 08. 03.

Nyári smink inspirációk a PS-től


A nyári melegben sokkal kevesebb sminket kíván legtöbbünk bőre - így vagyok ezzel én is: felviszek egy fényvédő arckrémet, primer-t, egy könnyű alapozót vagy BB krémet, mindennapos számomra a szempillaspirál és egy bronz hatású púder vagy pirosító, amit egyébként a szemhéjamra is használok:
Alapsmink fekvo

 

Erre az alapra építve, illetve egy kicsit igazodva egy-egy aktuálisabb trend irányzathoz készítem el a sminkemet.
Idén először tetszettek meg igazán az élénk színű szemhéjpúderek, szemhéjtusok. Személy szerint a matt magentához vonzódom, de türkiz, sárga vagy éppen az aktuális trend szín: a lila is nagyon népszerű. 
Gondolkodhatunk egy visszafogottabb színes tusvonalban is, de elmehetünk egészen az extravagáns, teljes color pop look irányába, ami a száj vagy éppen a szempilla színes/csillámos festését is jelentheti.


Color Pop Look

Color pop look

A másik látványos kedvencem az extra csillámos, kövekkel vagy matricákkal díszített sminkek. Ebben az esetben is nagyon változatos inspirációkkal találkozunk - a klasszikus szemhangsúlyozás mellett, kipróbálhatjuk akár az arany vagy strassz szeplőket. Első pillantásra ezek a trendek kicsit harsánynak tűnhetnek a hétköznapokra, esti programokhoz vagy egy koncertre, fesztiválra szerintem bátran kísérletezhetünk.


Glitz Look

Glitz look

A visszafogottabb, kevésbé színes trendek közül hármat szoktam kombinálni: highlighter, illetve egy kis fényes pigment segítségével természetesnek ható ragyogást adhatunk bőrünknek, játszhatunk egy kicsit nyári barnaságunkkal és a TikTok-on is nagyon felkapott Latte Look mesterévé is válhatunk. 
 


Glossy Look

Gloosy look


Latte Look

Latte look

Külön is megállja a helyét, de a fent említett smink trendekkel kombinálva is nagyon jól mutat a laminált szemöldök hatás, én önmagában egy kis áttetsző szájfénnyel is szeretem elkészíteni.


Clean Look

Clean look

 

Összeállította: Mernjak-Vári Kata


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák