Screenshot 2024 04 17 at 9 09 29
Beauty
2024. 04. 17.

Palean: a természetes és vegán bőrápoló család


Három fiútestvér formába öntötte nagyapjuk örökségét és megszelídítette Hévíz kincsét, a tőzeggyógyiszapot.

Manapság naponta jönnek velünk szembe vadonatúj, csillogóbbnál csillogóbb bőrápolási termékek, amik mind ugyanazt ígérik: örök ránctalanságot és soha el nem múló fiatalságot. Legtöbbször megörülünk neki, elhisszük, megvásároljuk, használjuk – de a várva várt csoda sajnos általában elmarad, fiatalabbak sem leszünk, és a bőrünk sem lesz kevésbé ráncos. Szerencsére azonban megérkezett az a márka, ami egy dolgot ígér, és azt be is tartja: élettel teli, ragyogó bőrt csak és kizárólag természetes anyagok segítségével. 

Ők a Palean.

IMG 8029 1

A Palean Cosmetics egy családi tulajdonban álló, természetes bőrápolási termékeket forgalmazó márka, melyet három testvér, Bálint, Levente és András alapított 2014-ben.

Gyermekkoruktól kezdve testközelből figyelhették nagyapjuk elköteleződését a környezetvédelem, azon belül is a láp- és tőzegterületek megőrzése mellett, az ő emlékére, életművének folytatásaként született meg a Palean ötlete. Rendkívül alapos, minden részletre kiterjedő kutatási eredményeinek hála a testvérek hosszú évek kitartó munkájával Magyarországon elsőként megalkothatták azt a páratlan formulát, ami lehetővé teszi, hogy a világ egyik legjobb minőségű szerves gyógyiszapjának, a Hévíz környékén található tőzegiszapnak a felhasználásával 100%-ban természetes natúrkozmetikumokat készíthessenek. 

Mit jelent ez a gyakorlatban, miért számít forradalmi megoldásnak a bőrápolás terén?

A tőzegiszap egy egyedülálló természetes anyag, rendkívül gazdag ásványi anyagokban és létfontosságú tápanyagokban. Mélyen tisztítja a bőrt, élettelivé és ragyogóvá varázsolja már pár használat után, fokozza a kollagéntermelést, ezek mellett pedig gyulladáscsökkentő, vérkeringést javító hatása is van.

A Palean Mélyhidratáló Maszk segítségével valódi wellness hangulatot teremthetünk a saját otthonunkban. Táplálja, hidratálja, ellenállóbbá teszi a bőrünket, a tőzegiszap mellett pedig a mandulaolaj biztosítja a csillogó ragyogást és a rugalmasságot.

Másik termékük a Palean Feltöltő Arckrém, ami extrém bőrnyugtató hatása mellett méregtelenít, rendszeres használata pedig segíti a bőrünk folyamatos megújulását. A Palean termékek nemcsak hatékonyak, hanem UltraGreen minősítéssel is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy egészen biztosak lehetünk benne: a lehető legszigorúbb szabványoknak megfelelő körülmények között készülnek, mentesek minden káros vegyi anyagtól, nem tartalmaznak egészségre veszélyes összetevőket, ezért az egész család mellékhatások nélkül, bátran használhatja.

Screenshot 2024 04 17 at 9 07 46

Szépség mint örökség 

Április 13-án a nalam.budapest stúdióban volt a Palean termékek országos premiere. A négy különböző térben a márka esszenciáját ismerhettük meg. A legkülönlegesebb tér a három testvér nagyapjának szobája volt, mely egyfajta betekintést nyújtott a család múltjába, tisztelve az örökséget, amit nagyapjuk hagyott rájuk. A termékek legfontosabb alkotóeleme az iszap, amit a helyszínen ki is lehetett próbálni, ezzel még jobban megismerve a Palean termékek alkotóelemének jótékony hatásait. 

Screenshot 2024 04 17 at 9 35 20

A programot egy beszélgetés egészítette ki, ahol Tóth Levente a Palean egyik alapítója, Szabó Doris, Györök Bori és Ajkai Mónika, beszélgettek szépségről, örökségről és arról, hogy miért is fontos közösséget építeni és értéket teremteni magunknak és a jövő generációjának. Levente és Doris betekintést nyújtottak a termékfejlesztés hosszú folyamataiba, hiszen a Palean 10 évig fejlesztette a terméket és Dorisnál is csak maga a csomagolás tartott két évig, míg megtalálta a megfelelőt. 

Nagyon fontos mérföldkőnek tartották a résztvevők, hogy három fiútestvér lépett be a magyar beauty iparba és gazdagítja a termékeivel és a pozitív energiájájukkal a piacot. Az esemény alatt Györök Bori ékszerkollekcióját is meg lehetett tekinteni, mely külön az eseményre készült és a természet adta értékek voltak az inspiráció. A “Joys and Fears”  nevű kollekció ami azon túl, hogy a francia Art nouveau-ból inspirálódik, követi a természetes formákat és a florális motívumokat. De mivel a modern 21. századi nőnek készül, a kettőt ötvözi. A kollekció különlegessége, hogy ezúttal nem csak az élvezetek kapnak helyet az ékszerkollekción belül hanem a félelmek is, hiszen az egyik nem létezhet a másik nélkül ugyanúgy, ahogy az édes sütemény sem tökéletes egy egy csipet só nélkül. 

Egyensúlyban a test és a lélek

Leventének és testvéreinek kiemelten fontos a kapcsolódás. Zenei, lelki és művészi formában. A közönséget megajándékozták az éterikus Hegyi Dóri mini koncertjével, míg Ajkai Móni, a Monolog the Studio megálmodója, minden vendégnek egy lelket felemelő konzultációt ajándékozott. 

Szabó Doris termékei a Serumer és a Milky Mist tökéletesen harmonizáltak a Palean termékeivel, így mindegyikünk könnyedén ki tud magának alakítani egy beauty rituálét magyar termékekből, melyeket a természet inspirált. Nem mellesleg mindegyik unisex, így mint a nők, úgy a férfiak igényeit is könnyedén kielégítik. 

A három testvér nagyon büszke arra, hogy sikerrel ötvözték a családi hagyományokat és az innovációt, és arra, hogy szívvel-lélekkel gondozzák a rájuk hagyott örökséget. 

Weboldal címe: a www.paleancosmetics.com

Facebook, Instagram: @paleancosmetics


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák