Pasztor gina cover 1
Divat Interjú
2023. 02. 07.

Abban vagyok igazán maximalista, amit szeretek -Pásztor Ginával beszélgettünk


Pásztor Gina nemzetközi modellkarrierje tizenhat éves korában vette kezdetét. Az évek alatt számos várost tudhatott otthonának. Élt Barcelonában, Isztambulban, Torontóban és Hamburgban. Pályafutása során olyan neves magazinokban szerepelt, mint a Harper's Bazaar, a Vogue és az ELLE. Ma elsősorban tartalomgyártóként és projektmenedzserként dolgozik együtt olyan világmárkákkal, mint a Bioderma, a Kazar, a Maybelline, a Paco Rabanne és a Reserved. 

Pásztor Gina1 2

A karrieredet modellként kezdted, ma elsősorban tartalomgyártóként dolgozol. Mi a különbség a két szakma között? Melyiket érzed közelebb magadhoz? 
 
Úgy gondolom, hogy a modell szakma és a tartalomgyártás világa szöges ellentétei egymásnak. Amikor még teljes állásban modellként dolgoztam mindig valamilyen szerepet vettem fel. Minden márkának más kritériumai vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú emberrel szeretnének együtt dolgozni, így ebben az elvárásrendszerben nehéz volt önmagamnak lenni. Mindezek mellett pedig óriási adag önbizalmat kellett magamra erőltetnem ahhoz, hogy érvényesülni tudjak ebben a kompetitív közegben. Tizenegy év modellkedés után nehéz és nagy feladat számomra az, hogy a tartalomgyártás világában önazonos legyek, felvállaljam a nehézségeket és a hibáimat, de ezzel együtt is, ebben a szakmában sokkal inkább otthon érzem magam.

A modell és a tartalomgyártó szakmán kívül fotósként is számos munkát tudhatsz már sajátodnak. Mit ad hozzá a modell szakmában szerzett tapasztalod ahhoz, ahogy egy másik embert látsz a kamerán keresztül? 

Amikor a kamera előtt álltam lehetőségem nyílt belelátni a fotózás anatómiájába. Tudat alatt rendkívül sokat tanultam, egyrészt arról, hogy milyen lehet a kamera mögött lenni, másrészt pedig arról, hogy pontosan miként zajlik egy fotózás, és mi kell ahhoz, hogy igazán eredményes legyen. Logikus és pragmatikus embernek tartom magamat, szeretem, ha a környezetemben és a munkámban minden gördülékenyen működik. A modell szakmában szerzett tapasztalataim a mai napig felettébb hasznosnak bizonyulnak a szakmámban, legyen szó akár a tartalomgyártásról, akár a fotózásról. 

Pásztor Gina2 2

Nem csak modellként, gyakran projekt managerként is részt szoktál venni egy- egy anyag elkészülésénél. Hogyan közelíted meg az ilyen típusú a munkákat? 

Project managerként gyakorlatilag mindenért én vagyok felelős, az utolsó lépésig. Én választom ki a helyszínt és a szakembereket, továbbá a styling és az utómunka is az én hatásköröm alá tartozik. Több márkával dolgozom egyszerre együtt, akik mind különböző arculattal rendelkeznek, ebből adódóan pedig az elvárásuk is differens. Azonban akármennyire is eltérőek és unikálisak a felkérések, igyekszem mindegyik anyagba belecsempészni a saját, jellegzetes látásmódomat. Ezért is kardinális számomra az, hogy olyan szakemberekkel dolgozzak együtt, akikkel hasonlóan gondolkozunk. Ahogy már korábban említettem szeretem, ha gördülékenyen zajlik a munka, továbbá fontos számomra az, hogy minden projekt végeredménye átgondolt és igényes legyen. 

Pásztor Gina3 2

Éppen ezen gondolkoztam, hogy mennyi mindennel foglalkozol egyszerre, mégis minden munka, amit kiadsz a kezeid közül színvonalas és precíz, igazi maximalistának tűnsz. Mi inspirál, és honnan gyűjtöd a motivációdat? 

Úgy gondolom, hogy én abban vagyok igazán maximalista, amit szeretek. A mindennapi életben például sok szempontból lusta embernek tartom magamat. Értem ez alatt azt, hogy nagyon nehezen veszem rá magamat a dolgokra, viszont amikor nekiállok valaminek azt igyekszem a legjobb tudásom szerint megcsinálni. Az, hogy mi inspirál egy trükkös kérdés, az életem egy kihívásokban gazdag korszakán vagyok túl, ebben az időszakban pedig nehezebb volt motiváltnak lennem. Nagy kihívás számomra az, hogy tartalomgyártóként folyamatosan képviselnem kell magamat, és nem bújhatok el a világ elől. Azonban, ami még ezekben a periódusokban is alkotásra serkent, az a pozitív visszajelzés, amit a munkáimra kapok. Még ha akadnak is nehézségek egy anyag elkészítése során, számomra mindennel felér, hogyha a végeredményre igazán büszke tudok lenni. 


Hogyan egyezteted össze a szabadidődet a munkáddal? Mi számodra az igazi kikapcsolódás? 
 
Amiatt, hogy ennyire elfoglalt vagyok, számomra az egyszerű, mindennapi dolgok jelentik az igazi kikapcsolódást. Nagyon szeretek a természetben lenni, rövidebb és hosszabb sétákat tenni akár egyedül, akár a kiskutyám, akár a barátaim társaságában. Ilyenkor vagy egyáltalán nem szokott nálam lenni a telefonom, vagy lenémítom. A szakmámból adódóan sok időt kell online töltenem, így fontos számomra az, hogy megtaláljam azokat a pillanatokat, amikor félre tudom tenni az elektronikai eszközeimet.

Mit tanácsolnál azoknak, akik akár a modell, akár az tartalomgyártó szakmán belül szeretnének elhelyezkedni? 

Úgy gondolom, hogy amikor belevágunk valamibe fontos, hogy elsőként sok kisebb és biztos célt tűzzünk ki magunk elé, ugyanis hogyha van sikerélmény, akkor van motiváció, ha pedig van motiváció akkor hegyeket lehet elmozdítani, legyen szó magánéletünkről, vagy az általunk választott szakmáról. 

 

Interjút készítette: Várszegi Vera


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák