COVER Portobello
Design
2022. 09. 05.

Portobello


Három évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Budapest szívében a Veres Pálné utcában a Portobello, amely a modern csavarral elkészített brunch és small plate ételek mellett natúr borok széles választékával és speciality kávéval várja a vendégeket. A jól megközelíthető, csendes kis utcában található étterem a mindennapi rutinból való kiszakadást és a valódi kikapcsolódást nyújtja az arra vágyóknak.  

A Portobello filozófiájának egyik legfontosabb alappillére a fenttarthatóság. Szezonálisan változó kínálatukhoz a mindig friss és tápláló alapanyagokat elsősorban piacokról, magyar kis-és őstermelőktől szerzik be. Menüjük kialakításánál nagy figyelmet fordítanak a magas minőségre, brunch és small plate ételeiket átgondolt szakértelemmel, odafigyeléssel és kreatív játékossággal készítik el.

02 1

Borválasztékuk többnyire biodinamikus gazdálkodásban előállított natúr tételekből áll, amelyek adalékanyag hozzáadását mellőzve, finomítás és derítés nélkül készülnek. Kínálatukban osztrák, német, francia, szlovén, olasz és természetesen magyar termelők produktumai is megtalálhatók. A borok mindegyike megvásárolható, és akár a helyszínen elfogyasztható, azoknak pedig, akik a palettáról több mindent megkóstolnának, mindig rendelkezésére állnak poharazott tételek.

Az ételek és borok mellet a kávézás élményét is magas színvonalon élvezhetik a kávékultúra érdeklődői és szerelmesei. A kávészemeket a The Barn biztosítja számukra, amely berlini székelyével Európa egyik prominens pörkölőjének számít. A német vállalkozás világszerte rendelkezik farm kapcsolatokkal, a mikro parcellák művelőivel személyes kapcsolatot tartanak fenn, és gyakran maguk is részt vesznek a szüreten.

COVER Portobello

A Portobello az egyszerű, de nagyszerű elvet követi, ami a magas minőségű és gondosan felépített kínálat mellett az enteriőr kialakításában is megmutatkozik. A minimalista belsőtér egyszerre sugározza a skandináv stílus letisztultságát és az otthonérzés melegségét.

Feltett szándékuk az, hogy aki betér hozzájuk, elmélyülhessen a gasztronómiai élményben, élvezhesse az ételek ízét, a borok zamatát, a kávé aromáját, és igazán megállhasson a pillanatban.

Szerző: Várszegi Vera

Fotók: Zsácsfalvi Gyula


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák