01 (1)
Design
2022. 09. 05.

Portobello


Három évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Budapest szívében a Veres Pálné utcában a Portobello, amely a modern csavarral elkészített brunch és small plate ételek mellett natúr borok széles választékával és speciality kávéval várja a vendégeket. A jól megközelíthető, csendes kis utcában található étterem a mindennapi rutinból való kiszakadást és a valódi kikapcsolódást nyújtja az arra vágyóknak.  

A Portobello filozófiájának egyik legfontosabb alappillére a fenttarthatóság. Szezonálisan változó kínálatukhoz a mindig friss és tápláló alapanyagokat elsősorban piacokról, magyar kis-és őstermelőktől szerzik be. Menüjük kialakításánál nagy figyelmet fordítanak a magas minőségre, brunch és small plate ételeiket átgondolt szakértelemmel, odafigyeléssel és kreatív játékossággal készítik el.

02 (1)

Borválasztékuk többnyire biodinamikus gazdálkodásban előállított natúr tételekből áll, amelyek adalékanyag hozzáadását mellőzve, finomítás és derítés nélkül készülnek. Kínálatukban osztrák, német, francia, szlovén, olasz és természetesen magyar termelők produktumai is megtalálhatók. A borok mindegyike megvásárolható, és akár a helyszínen elfogyasztható, azoknak pedig, akik a palettáról több mindent megkóstolnának, mindig rendelkezésére állnak poharazott tételek.

03 (1)

Az ételek és borok mellet a kávézás élményét is magas színvonalon élvezhetik a kávékultúra érdeklődői és szerelmesei. A kávészemeket a The Barn biztosítja számukra, amely berlini székelyével Európa egyik prominens pörkölőjének számít. A német vállalkozás világszerte rendelkezik farm kapcsolatokkal, a mikro parcellák művelőivel személyes kapcsolatot tartanak fenn, és gyakran maguk is részt vesznek a szüreten.

04 (1)

A Portobello az egyszerű, de nagyszerű elvet követi, ami a magas minőségű és gondosan felépített kínálat mellett az enteriőr kialakításában is megmutatkozik. A minimalista belsőtér egyszerre sugározza a skandináv stílus letisztultságát és az otthonérzés melegségét.

05 (1)

Feltett szándékuk az, hogy aki betér hozzájuk, elmélyülhessen a gasztronómiai élményben, élvezhesse az ételek ízét, a borok zamatát, a kávé aromáját, és igazán megállhasson a pillanatban.

Szerző: Várszegi Vera

Fotók: Zsácsfalvi Gyula

design
interior
budapest
fenntarthatóság

pscreative.27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Portfolió