Clt house hello wood cross laminated timber cosy home prefab building pond fisherman 11
Design
2023. 11. 22.

Rejtőzködő ház a tó ívén - Hello Wood legújabb CLT projektje összeköti a természeti és épített környezetet


Magyar vidék szívében, ahol a dombok ölelik a tájat, egy új ékszer született a Hello Wood kezei által. Ez a ház nem csak egy otthon, hanem egy titkos menedék, elrejtve a kíváncsi szemek elől, beágyazva a domborzatba, mintha csak a természet maga alkotta volna.

Két szoba, ahol minden szeglet a pihenés és a harmónia szigete. Egy fedett nyári konyha köti össze a helyiségeket, melynek kemencéje, mint egy cápauszony, merészen kiemelkedik az épületből, mintha csak a tűz és a víz ősi táncát vezényelné.

Leereszkedve a földbe rejtett CLT ház bejáratán, egy százharmincöt négyzetméteres terasz tárul elénk, amely a nyári konyha meghosszabbításaként simogatja a tó vizét, és együtt él a természet minden rezdülésével. A környezettel összhangban az épület tetejét zöld gyep borítja, mely minden évszakban más-más színben pompázik.

A nagyobbik élettér egy mini univerzum; fürdőszoba, nappali, konyha és hálószoba alkotja, ahol az élet minden pillanata a kényelem és elegancia jegyében telik. A vendégszoba, egyszerűbb, mégis tökéletes pihenőhely a barátok számára. Óriási üvegablakok és ajtók nyújtanak kilátást a természetre és a horgásztóra, behozva a fényt és a szépséget közvetlenül az otthon terébe.

Az épület karakterét és szilárdságát meghatározó CLT (rétegragasztott fapanel) megnyugtató, meleg és otthonos érzetet ad a belső térnek. A tető és a homlokzat szintén fából készült, melyet a yakisugi módszerrel kezeltek, ezáltal egyedi, időtálló és karizmatikus megjelenést kölcsönözve neki. A betonzsaluzás során pedig maradék fát használtak a kiöntéshez, így még a modern anyagok is visszatükrözik a fa erezetét, a természetesség érzetét. A maradék fa használatával a minimalizálni tudta a csapat a hulladék keletkezését.

Ez a projekt nem csak egy épület, hanem a Hello Wood természetbarát, innovatív szellemiségének állít emléket. Egy hely, ahol az építészet és a környezet tökéletes harmóniában összefonódik, és ahol minden egyes nap egy új történet kezdődik.

CLT ház

Board: Huszár András, Ráday Dávid, Tóth Krisztián, Pozsár Péter

Felelős vezető tervező: Huszár András, Pozsár Péter

Projektvezető építész: Oravecz Péter

Építész munkatársak: Czicze Marianna, Bedrossian Ádám

Kivitelezési projektvezető: Karskó Csanád

Kivitelezési műszaki előkészítő: Szabó Dávid

Építésvezető: Polyucsák Henrik

Belsőépítész konzulensek: Dévényi Tamás, Batisz Miklós

CLT szakkonzulens: Murka István

Fotó: Palkó György


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák