Salon
Design Interjú
2023. 10. 27.

Ahol az edzés mellé lelki feltöltődés jár ajándékba - bemutatjuk a Studio Aeden-t


„Nincs másra szükséged, csak egy matracra!” -talán pont ez volt az kulcsmondat, ami a Covid ideje alatt megváltoztatta az emberek fejében eddig felépített képet a pilatesről. Miután a négy fal közé kényszerültünk, futótűzként terjedt az otthoni, bonyolult eszközöket nem igénylő testmozgás. Ez az időszak volt a pilates reneszánsza. A pilates alapja a "core", azaz a törzsünk erőssége, de nagy hangsúlyt fektet a helyes testtartásra, az izomzat egyenletes fejlesztésére és egyben nyújtására, illetve a kontrollált légzésre. Ezeket a gyakorlatokat lassan és pontosan végezzük, ez nem az a sportág, ahol a mennyiség számít, itt a minőségben rejlik a titok. Létezik matracos pilates, ami az otthon tornázók nagy kedvence, illetve a reformer pilates, ahol egy elsőre igencsak érdekesen kinéző, később kedvenc eszközünkké váló gépen dolgoztatjuk izmainkat. 
Cikksorozatunkban bemutatjuk a mi kedvenc stúdióinkat Budapesten, ahova nem csak edzeni, de gyönyörködni is járunk.

Szinte varázslatnak tűnik, ahogy átlépem a küszöböt és egy pillanat alatt egy egészen más világban találom magam. Kint hagyom a hétköznapokat, egyből ellazul a testem. Olyan érzésem van, mintha nem is edzeni jöttem volna. A recepción Réka mosolyogva fogad, Edina már vár a Salonban. Privát órára érkeztem, hogy én magam is megtapasztalhassam, amiről mostanra sokat hallottam: az Aeden feelinget. Úgy érzem, mintha Edina ismerne már valahonnan, szavak nélkül megértett és maximális figyelmet szentelve rám, óvatosan feszegette a határaimat. Az óra végén Gergő egy meleg matcha lattéval várt a kávézóban, hogy elmesélje történetüket.

IMG 9385

Devecseri Edina és Devecseri Gergő, a Studio Aeden alapítói

-A pilates stúdió ötlete Edinától, és korábbi üzlettársunktól származik. Eleinte
lakásstúdió méretben gondolkodtak, ami egy szuper kiegészítője lehetett volna egy főállású munkának. Akkoriban szereztem tudomást arról, hogy az egyik kedvenc budapesti éttermem, a Kisbíró bezárja kapuit és felszabadul a Szarvas Gábor úton elhelyezkedő, csodálatos adottságú ingatlan. Óriási teraszok, hatalmas privát parkoló, rohangáló mókusok. Az ingatlan adottságai megkövetelték a koncepció újraértelmezését, és sokkal komplexebben kezdtünk el gondolkodni a projektről. A pilates termen túl jóga, masszázs és egy hedonista, mégis nagyon egészségtudatos kávézót álmodtunk meg. Ekkor csatlakoztam a csapathoz, és valójában ez volt az Aeden nulladik pillanata, amikor hirtelen felgyorsultak az események és nekiugrottunk az ingatlan átalakításának és fejlesztésének. A munka rohamtempóban haladt, napi 16 órát töltöttünk bent. Az egyik pillanatban arculatot terveztünk, fél órával később ajtófélfát festettünk. Ami nem változott, hogy a mai napig a vállalkozásunkkal kelünk és fekszünk, hiszen nagyon sok erőforrást tettünk bele, ráadásul a házasságunk első évében, ami külön fűszert adott az egésznek - meséli lelkesen Devecseri Gergő, a Studio Aeden egyik alapítója.

-Legnagyobb örömünkre hamar egy fantasztikus és stabil vendégkör alakult ki, nyitás óta nagyon szeretik a stúdiót és büszkén mondhatjuk, hogy egy 1000+ fős befogadó közösség vagyunk. Amikor azt mondom fantasztikus, akkor kicsit sem túlzok. A vendégeink nagy részét már személyesen is ismerjük, csupa kedves és helyes ember, akik nélkül az Aeden biztosan nem lenne ma az, ami. Soha nem akartunk 'Instagram stúdiót' csinálni, nem elvárás a talpig smink, és a legújabb kollekciós jógaruha sem. Egy olyan „safe place” megalkotása volt a cél, ahol nincs más feladatod, mint elengedni magad. Edinával azt tűztük ki célul magunk elé, hogy megpróbálunk egy 5 csillagos szállodához hasonló szolgáltatás-színvonalat nyújtani, ezért szinte minden napunkat itt töltjük, sokat beszélgetünk az emberekkel, törődünk velük, és hálásak vagyunk a visszajelzésekért. A stúdió magában is gyönyörű, nincs még egy ilyen a városban, de ahhoz, hogy életre keljen kell a közösség, és kellünk mi is. Pontosan ezért tartunk fent állandó recepciót, így nem tudsz hozzánk úgy megérkezni, hogy valaki ne köszöntene téged és segítene azonnal.

Recepcio

Recepció

-Megértettük, hogy vendégeink kikapcsolódásra, nyugalomra és gondoskodásra
vágynak, mi pedig mindent megteszünk ennek érdekében - kapcsolódik be Edina a beszélgetésbe - Nyitás óta szinte fix edzőgárdánk van, jógaoktatókkal együtt 16-18 fő, akik között szuper az együttműködés, mindannyian lelkiismeretesen tartják az edzéseket, maximális figyelmet fordítva minden résztvevőre, amire ugyancsak büszkék lehetünk. Az alsó szinten, a Clubban tartjuk a jóga órákat, a pilates órák pedig fent, a Salonban zajlanak. Különböző óratípusok érhetőek el nálunk, illetve az edzői csapatban is mindenki egyéni, erős karakter, ami szerintem nagyon fontos, hiszen így az órák hosszútávon is izgalmasak maradnak. A lányok fantasztikus munkát végeznek, az ő személyiségük kiemelkedően fontos a stúdió működése szempontjából.

Club

Club

-Sokszor hallom, hogy a pilates egy női sport. Ez egy tévhit, férfiaknak legalább
ugyanannyira szoktuk ajánlani, mint nőknek. Élsportolóknak kifejezetten hasznos, ugyanis segít a sérülésmegelőzésben, illetve nagyon jó alapizomzatot épít, ezáltal stabilizál, javítja az egyensúlyérzéket, hiszen végig instabil környezetben dolgozunk a reformeren. Nyilván ez más típusú erősítés, mint egy súlyzós edzés, de kiegészítésként a mélyizmok erősítésére nagyon hasznos.

Pilates

Funkcionális Reformer Pilates a Salonban

Néhány hónappal a nyitás után Edináékat még a Porsche is megkereste egy
együttműködéssel, ami szintén nem kis elismerés az éppen egyéves születésnapját ünneplő stúdiónak, hiszen úgy tudjuk, ez nem csak a magyar piacon egyedülálló, de nemzetközi szemléletben is. A kihelyezett kreatívok egyszerre kapcsolódnak a Porsche-hoz, a mozgásformához és az Aedenhez is.

Porsche2

"Perfect body in the making." - Porsche poszter

-A helynek önmagában elképesztő adottságai vannak. Alapvetően a természetközeliség, natúr színek, naplemente voltak a hívószavak a tervezésnél. A stúdiónál Adorján Dórival dolgoztunk együtt, ő is és mi is hoztunk ötleteket, aminek egy szuper kollaboráció lett a végeredménye, a kávézót pedig az Architres Studio csapata, Dani és Laci álmodta meg -meséli Gergő- A Cafe Aeden-t júliusban nyitottuk meg tesztüzemmel, most kezd el abba a fázisba érni, hogy már kialakult a kínálatunk és a stúdiótól függetlenül, különálló vállalkozásként üzemel. Nekem volt egy konkrét ideám a dizájnról, például mindig is tudtam, hogy egy nagy közösségi asztalt szeretnék, nem több kisasztalt, a falra látvány kosarakat képzeltem el tele pékáruval és gyümölccsel. Ezt az elképzelést keltette életre az Architres. Csakúgy, mint a studió, a kávézó is nagyon személyes történet nekünk. Edina közel két hónapon keresztül dolgozott a smoothie recepteken, mindegyik tudatosan van összerakva, patikamérlegen kimért tápanyagtartalommal, így tudjuk, melyik típust mikor ajánljuk a vendégeknek. Vasárnaponként gyakran bejövünk próbafőzni, nem adjuk ki a feladatot senkinek, minden a mi ötletünk alapján valósul meg, és ez tesz minket a legboldogabbá.

Cafe1

-A házban Herz speciality kávéból készítjük italainkat, és meglepő lehet, de alkoholos italokat is tartunk a pultban. Egyáltalán nem hiszünk az önsanyargatásban és a végletekig kitolt szélsőségekben. Szeretünk sportolni, imádjuk, ami zöld és ropog, de igen, szeretjük a száraz pezsgőt is. Fontos, hogy megtaláljuk a balanszot, a mérték a lényeg, a kávézónk egyszerre hedonista és funkcionális.

Avo salmon

Avokádós, lazacos reggeli a Cafe Aeden-ben

A stúdió két hatalmas terasszal rendelkezik, jó időben lehetőség van a szabad ég alatt jógázni, emellett pedig még sok izgalmas eseménynek ad otthont a külső tér. Megrendezésre került már L'Oreál PR esemény, születésnap és babaváró parti is, valamint nemzetközi jóga workshop, de a recepción kialakított pop-up részlegen az Aeden merch mellett megtalálható 320DTLA és ESSA World márkákkal közösen tartott barre órára is sor került. Ha ez nem lenne elég, az Aeden saját daytime bulikat szervezett a nyáron, Sunset Séance néven, melynek tavasszal érkezik a folytatása.

20230630 DSCF4524

Sunset Séance

-A következő időszakot arra szánjuk, hogy mindent, amit eddig sikerült felépítenünk, azt tökéletesítsük, hiszen gyorsan nőttünk nagyot, így nem volt egyszerű mindenre figyelni. Persze titokban álmodunk, és hogy ez most még egy Aedent, vagy akár egy külföldi Aedent jelent, még nem tudjuk, szerencsére rengeteg a lehetőségünk. Összességében nincs benne nagy titok, csinálni kell, és minden nap egy kicsivel jobban, mint tegnap - zárja a beszélgetést Gergő.

Szerző: Tóth Tekla Zoé


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák