Muddycap naslovna
Design Kult
2024. 02. 02.

Ülőalkalmatosságok művészete: Muddycap 3D széktervei a fantázia világából


Az ülőalkalmatosságok a design és a lakberendezés mindennapi hősei, amelyek olykor észrevétlenül vegyülnek mindennapi életünkbe és előfordul, hogy elkerülik a tudatos figyelmünket. Az ókori Egyiptomban szimbólumként szolgáltak, mint a rang jelképei, majd művészek, tervezők és építészek vásznává is váltak.

Muddycap nevű designer, aki az Instagramon vált népszerűvé, a székeket lenyűgöző műalkotásokká alakítja át, tervezési folyamata nyomán álomszerű, egyedi alkotások születnek. 

03 muddycap 510x637

A Muddycap világában a székek túlmutatnak a puszta funkcionalitáson, művészeti kifejezés eszközévé válnak. Az Instagramon található muddycap fiókja több mint 65,000 követőt tudhat magáénak, aki rajongva várják az újabb és újabb absztrakt székterveket.

Az egyetemen eredetileg művészetet tanult, azonban alkotói tevékenysége a 3D modellezésben bontakozott ki igazán. Muddy művészi folyamata egy absztrakt ötlettel kezdődik, majd ötleteti megtestesíti és végül 3D modellé alakítja. A modellezést követően a színekkel és anyagokkal folytatja a renderelést és a végén, amikor Muddy elégedett az eredménnyel, feltölti műveit az Instagramra. Követői mindig lelkesek az elkészült alkotások nyomán, habár sokan örülnének, ha alkotásai a valóságban is testet öltenének.

W s2 clip3

Muddy munkájának absztrakciós szintje változó, például az NS Chair-t láthatóan króm vázzal és acél háttámlával készült, de vannak olyan darabok, amelyek anyaga csak a fantázia szülöttjei. 

Muddy részben a népszerű székek formáiból táplálkozik, de a mindennapi élet is fontos inspirációs forrás számára, amelyeket dalokból, filmekből vagy az ételekből merít.

Nft png

A tervezés során elért online sikereket szerényen fogadja, inkább lehetőséggént tekint rá, amely során ötleteit és terveit megoszthatja. Muddy számára a legnagyobb öröm az lesz, amikor barátai és családtagjai fizikailag is helyet foglalnak a székein.

Nézzétek meg a profilját, és gondolkozzatok el, melyik székébe ülnétek bele egy kimerítő hét után!

muddycap

Szöveg: Strasser Orsolya 


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák