Vanilla cover
Divat
2023. 06. 22.

A lágyság művészete - nyáron hódít Vanilla Girl aesthetic


A TikTok trendek jönnek-mennek, de kétségkívül meghatározó szerepük van a divat és lifestyle élet formálásában. Felbukkantak már a Clean Girl-ök, That Girl-ök, láttuk a sikeres balletcorebarbiecore és coquettecore stílusok korszakának virágzását. Most 2023 meghatározó trendjévé a Vanilla Girl aesthetic válik.

Vanilla girl06


#VanillaGirl és #vanillagirlaesthetic hashtagek taroltak a social platformon, fél milliárd és 188.8 milliós felhasználási számmal, ami bizonyítja a trend virális terjedését.

De mit is takar valójában ez a semleges árnyalatok által inspirált, lágyságot sugárzó trend? Íme minden, amit a vanília-témájú életstílusról kiderítettünk, az öltözködéstől kezdve a lakberendezésen át a kötelező szépségápolásig.

Vanilla girl07


Az új trendet a Clean Girl aesthetic továbbfejlesztett változatának is tekinthetjük, a cottagecore egyes elemeivel vegyítve. A tiszta, könnyed hangulatot és a fényűző életmód hangsúlyozását a clean girl stílusjegyeiből kölcsönözi, miközben a feminin és lágy energiáit a cottagecore stílus elemei adják.

Vanilla girl04


A trend a skandi-minimalizmussal, a kényelmes kötött anyagokkal, a krém és bézs rétegzett árnyalataival viharszerűen hódította meg a közösségi médiát.

A stílusban tulajdonképpen összemosódik a luxus és minimalizmus, miközben a Vanilla Girl aesthetic fő ismérve- nevéből adódóan-, hogy a lágy színek palettáján mozog. Erősen domináló színek a vanília árnyalatai: a krém, bézs és törtfehér. 

Vanilla girl05

De ki is az a Vanilla Girl és honnan ered a trend népszerűsége?

“Vaníliának” lenni többet jelent, mint minél több krémszínű darabot birtokolni a gardróbunkban - ez egy életmódként fogható fel. A TikTok szerint egy vanília lány caramel iced macchiato-t iszik, és kényelmes UGG csizmában szeli a várost, miközben a pilates órájára tart. Hazaérve, az bézs otthona melege várja, a fehér, makulátlan ágytakaróval, miközben vanília gyertya illata száll a levegőben.

A másik oldalon viszont kiemelhető, hogy a TikTok hangsúlyozza, hogy vaníliának lenni azt is jelenti, hogy megéled az élet örömeit, szereted magad kívül-belül, felfedezed a lehetőségek világát, és élvezed a saját társaságod.

Vanillagirl08

Hogyan sajátítsd el az aesthetiket?

A Vanilla Girl legfőbb ismérve, hogy a külseje tiszta, minimalista, a kényelmet részesíti előnyben. Semleges árnyalatokba: fehérbe, bézsbe vagy világosbarnába öltözik.

Ha már a vanilla girl gardróbjánál tartunk, a romantikus trend a minimalista öltözködés mellett áll ki, a már említett krémszínű színpalettával átszőve. Nyugatabbra a tél fő trendjeként valósult meg, azóta átértékelődött, és most az idei tavasz és nyár fő vonulata lett, így örülhetünk a romantikus fehér nyári ruháknak és ropogós pamut ingeknek.

Legfontosabb elemei a lenvászon, kasmír és a kötött darabok. A megjelenést tekintve, ezekhez társulnak a minimalista arany ékszerek, vagy akár a gyöngyök is. Okosan párosítva a darabokat, olyan megjelenést érhetünk el a vanilla girl stílussal, amely egyszerre lesz vagány és letisztult.

Vanilla 1

Sminkelj úgy, mint egy Vanilla Girl


A Vanilla Girl  nem használ erős sminket -  a hangsúly inkább az arcápolásán van, mint az erős smink használatán. A szérumok és a napfény elleni védelem nála is az első és legfontosabb lépések, ezen kívül a ruhatárára jellemző minimalizmus jellemző a sminkrutinjára is.
A kevesebb néha több szellemiségében egy kis szájfény, szemöldökceruza, szempillaspirál és krémszínű pirosító, esetleg arany szemhéjpúder kerülnek az arcára. Az napcsókolta megjelenéshez egy kis bronzosítót is használhat, illetve egy minimális arany highlightert is.

A stílus nem lenne teljes vaníliás illatfelhő nélkül, így ilyen parfümöket ajánljuk azoknak, akik elsajátítanák a look-ot.

Vanilla2

Vanília illat a lakásodban is

A trend persze nem áll meg a megjelenésnél - az otthonunkba is beköltözhet a népszerű trend, hiszen elér az elegáns, krémszínű lakberendezésig.

Ha szeretnéd, hogy otthonod is tükrözze a Vanilla Girl vibe-ot, vásárláskor fehér, krém és további naturális színű lakberendezési tárgyakat válassz. Így nyáron ezeknek a melegebb árnyalatai javasoltak. 
A textíliák esetében, ha otthonossá és meleggé szeretnéd alakítani a beltereket, törekedjen a bouclé, a kábelkötés, a tufta és a bársony anyagok keverékére.

És persze a vanília illat az otthonunk tekintetében is kulcs tényező, tehát a gyertyák és édeskés illatú lakásparfümök elengedhetetlenek lesznek a tökéletes mood kialakításához.

Vanilla3


Bár főként szőke lányoknál láthatjuk a trend kialakulását, nem kell feltétlenül ehhez ragaszkodni, hiszen az életérzést bárki elsajátíthatja. Ha te is egy lágyabb, romantikusabb és egyszerűbb világba vágysz, a Vanilla Girl aesthetic remek módja lehet annak, hogy felfedezd és kifejezd a belső eleganciádat. Merülj el a pasztellszínek és a természetes szépség világában, és hagyd, hogy ez az esztétika inspiráljon az egyéni stílusod kialakításában.

Bármilyen stílust is válassz, legyen az Vanilla Girl Aesthetic vagy bármely más, a legfontosabb az, hogy magadban találd meg a boldogságot az öltözködésben és a saját egyéniségeden keresztül. 

Írta és összeállította: Kele Fanni
Képek : pinterest.com


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák