417543112 920944990037998 7084573074302853482 n
Kult
2024. 03. 20.

VISION TO ANOTHER DIMENSION - kiállításmegnyitó


Egyedi művészvilágok találkozása a Gödör Klubban. A kiállítás összesen hét kivételes tehetség munkáit mutatja be. Közöttük vannak, akik évek óta ismerik egymást, vannak akik csak nemrég találkoztak a művészet útvesztőiben, egy dolog összeköti őket: az alkotás szeretete és az ihlet forrásaik sokszínűsége.

A megnyitó ünnepségét Döbrösi Laura színésznő vezeti, aki egy beszéddel nyitja meg az eseményt, míg a hangulatot Oláh Annamari énekesnő teremti meg. A tárlat összesen hét kivételes tehetség munkáit mutatja be. Közöttük vannak, akik évek óta ismerik egymást, vannak akik csak nemrég találkoztak a művészet útvesztőiben, egy dolog összeköti őket: az alkotás szeretete és az ihlet forrásaik sokszínűsége.

Az alkotók között találjuk például Csengeri Viktorinát, aki rajzaival személyes élményeit és szürreális álmait örökíti meg, leginkább tűfilccel dolgozva. 

„Rajzaimmal személyesen átélt, szürreális történeteket és számomra fontos álmokat szeretnék megjeleníteni.
Leginkább tűfilccel dolgozom, mert ezzel az eszközzel a végtelenségig bele tudok merülni a különféle organikus, természeti képek megalkotásába - minden vonal kanyarodik, görbül, megfordul vagy spirálisan halad. Ezekhez alapnak változatos felületeket használok, mint a fametszetek és a körvászon.” ~Csengeri Viktorina

Iványi Helka művei a saját élményeket és érzéseket örökítik meg a vásznon, ahol a színes, szürrealista világok egyedi történeteket mesélnek el. 

„Szeretek a jobb kezemmel véleményt formálni. Arcot, formát, gesztust adni annak a negatív élménynek, amit néhány nappal korábban tapasztaltam... vagy egy nagyobb léptékű eseménynek a világban, amire nekem, mint földi lakosnak, a saját nyelvemen kell reagálnom. Az is feltűnő számomra, hogy azok a kis új világok, amelyeket a festményeimen létrehozok, valójában az én nagyon személyes valóságom - ahogyan látom a környezetemet, ahogyan reflektálok a történésekre. Például nagyon felszabadító érzés intenzív érzelmeket exportálni a vásznaimra. Egy nagy sóhajhoz hasonlítanám, amit sokáig visszatartottál. Ebben az esetben egy nagy, színes, szürrealista sóhajhoz. Ezért a képeimet gyakran "vizuális naplónak" is hívom.” ~Iványi Helka

Jakócs Dorottya az érzelmek és az emberi lélek mélyére kalauzol minket alkotásaival, míg Nánási Fedor a természet és az emberi tapasztalatok inspirációjából táplálkozik, hogy egyedi világokat teremtsen a vásznon.

A kiállítás további alkotói között találjuk Támba Viktort, aki az éteri pszichedelikus vonalat követve alkot és Tingyela Stefániát, akinek munkái a szabad asszociációk és szürreális képzettársítások világába kalauzolnak. 

„Amióta az eszemet tudom, alkotok. Közel áll a szívemhez a képzõ - és iparmūvészet, fõként az éteri pszichedelikus vonal.
Közel egy éve kezdtem festeni akrillal és nagyon megszerettem a médiumot.” ~Támba Viktor

Várnai Krisztina pedig a festészet nyelvén beszél, ahol minden egyes kép egyedi és sokszínű jelentéstartalommal bír.

„2016 óta festek akrillal. Nem adok a festményeknek címet, hiszen maga a kép vizuális nyelven iródik, így ahány befogadó, annyi jelentés párosul hozzájuk.”  ~Várnai Krisztina

A kiállítás egy hónapig látogatható, minden héten szerdától szombatig, délután hat órától éjfélig. Ez idő alatt lehetőség nyílik bepillantani a művészet új dimenzióiba és megismerni az alkotók egyedi világait, melyek inspirálhatnak és elgondolkodtathatnak bennünket a valóság és a képzelet határmezsgyéjén és új perspektívákat nyithat meg előttünk!


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák