IMG 9746
Design Kult
2023. 11. 07.

W Budapest Hotel – A luxus és stílus új otthona a magyar fővárosban


Budapest, a világ legszebb városai között is számontartott főváros mostantól még gazdagabb lett egy különleges élményforrással, a W Budapest Hotel megnyitásával. 
A Marriott International részeként működő W Hotels Worldwide az extravagáns designról és a magával ragadó élményekről híres, ami alól a budapesti változat sem kivétel. A júliusban megnyitott W Budapest Hotel az Andrássy úton, az egykori BalettIntézet helyén, a lélegzetelállító Drechsler-palotában (mely egyben az UNESCO Világörökség része) található. A 19. századi épület az elmúlt húsz évben szellemházként funkcionált, így különösen örülünk, hogy visszanyerhette pompáját és egyediségét, hisz a bejárat előtt állva olyan érzésünk támad, mintha Wes Anderson Grand Budapest Hoteléhez érkeztünk volna meg. 
IMG 9742

W Budapest Hotel

A szálloda 151 luxuskategóriába tartozó szobát kínál, amik mindegyike modern designnal, különleges színpalettával, kényelmes bútorokkal és gyönyörű kilátással büszkélkedhet. A felújítás során a belsőépítészek, Bowler James Brindley, illetve Bánáti Béla és Hartvig Lajos, a Bánáti + Hartvig iroda alapítói, ügyeltek arra, hogy játékosan megőrizzék az épület kultúrtörténetéből eredő elemeket.

IMG 9781

W Budapest - Cool Corner Suite

"Amikor elindítottuk a projektet, rengeteg ihletet kaptunk, amelyből különféle narratívák születtek. Ezek egyike Magyarország híres illuzionistája, Harry Houdini volt. Kreatív módon használtuk a tükröket az egész szállodában, hogy optikai illúziókat kreáljunk a mennyezeten, a falakon és a padlón is, ezzel lehetővé téve Houdini örökségének megőrzését a W Budapesten keresztül." - meséli James Brindley Bowler. - "Gábor Zsa Zsa karakterén keresztül retro csillogást vittünk játékosan az épületbe, hisz ő az, aki az 1940-es években élen járt az európai kifinomultság Hollywoodba való bevezetésében."
IMG 9744

W Budapest - Fantastic Suite

A szállodát bejárva felfedezhetjük a lépcsők eredeti kovácsoltvas korlátait, a padlóburkolatokat, Zsolnay-csempéket, ólomüvegeket, domborműveket, de az épület első tulajdonosára, a MÁV-ra utaló, izgalmasan elrejtett gőzmozdonyt, és ahhoz kapcsolódó motívumokat is.

IMG 9757

W Budapest - Lépcsőház

A balett több, mint két évszázada szerves része a magyar kulturális életnek. A Drechsler-palota egykor az Állami Balettintézetnek, és a Magyar Táncművészeti Főiskolának adott otthont. A belső tér lágy rózsaszín árnyalatokkal, ívelt, lekerekített vonalakkal, lenyűgöző világítástechnikával és a Hattyúk tavát megidéző teljesen fekete Extreme WOW, és teljesen fehér WOW lakosztályokkal varázsolja vissza a tánc kecses gördülékenységét a mindennapokba.

Wh budwh extreme wow suite 23461 Classic Hor

W Budapest - Extreme WOW Suite

IMG 9755

W Budapest - WOW Suite

Éttermek és bárok terén sem okoz csalódást a W Budapest, ugyanis 3 új gasztronómiai koncepcióval vár minket: 

A földszinten található W Lounge a hotel társasági központja, ahol az elegancia, a stílus és a kulináris élvezetek találkoznak a lenyűgöző atmoszférával. Az enteriőr tervezése során a tervezők nagy figyelmet szenteltek a részleteknek, és a végeredmény egy igazán lenyűgöző látvány lett. A mélyzöld és korall színű bútorok kifinomultságot és kényelmet sugároznak, míg a kockás márványpadló a luxust és az exkluzivitást hangsúlyozza. Az egész környezet egyedülállóan hangulatos és barátságos, így a vendégek itt azonnal otthon érezhetik magukat. 

A W Lounge kínálata különleges és ínycsiklandó fogásokat tartalmaz. A koreai sushi mester, Tak séf sushi készítési technikák terén szerzett széleskörű tudása jellegzetes sushi fogásokkal bővítette az étlapot. Az ételmenü olyan ínyencségeket ajánl, mint a California Riviera sushi roll, a marhatatár tempurált shisho-n, a klasszik Reuben koreai twisttel és az ikonikus mini sliders. 

Ezek a fogások garantáltan felejthetetlen gasztronómiai élményeket nyújtanak minden vendég számára. Az ételkínálat mellett a W Lounge italkínálata is lenyűgöző. Különleges koktélokkal várnak, mint például a gin alapú Plum Martini vagy a Grand Budapest koktél, amely főként calvadost és Unicumot tartalmaz.
IMG 9761

W Lounge kínálata

A Nightingale by Beefbar konyháját a több mint tizenöt éves szakácsi tapasztalattal rendelkező, olasz Fabio Polidori vezeti, aki egy olyan különleges menüt állított össze, amely leginkább apró falatokból álló fogásokat kínál, így egyszerűen megoszthatóvá tette az ételeket. Főzéssel töltött idejének nagy részét Ázsiában töltötte tudás- és tapasztalatszerzés gyanánt, innen ered a Nightingale by Beefbar zsenialitása. A kis tányérok közé tartozik a pikáns chipotle öntettel meglocsolt, ropogós angus carpaccio és a yellowtale sashimi yuzu szarvasgomba szósszal. Populáris főétel a keleti miso és az ouzo szósszal pácolt tőkehalfilé, valamint az ínycsiklandó, misóban pácolt borjúhús. A köretek közé tartozik a jól ismert burgonyapüré jalapenóval, a pak choi és a ropogós fokhagyma is. 

"Megosztani annyi, mint önmagad lenni. Azt eszel, amit igazán szeretsz, nálunk nincsenek kőbe vésett szabályok. Ázsiai és mediterrán ízeket alkottunk meg, nem vagyunk szigorúak, mindenki talál magának valót az étlapon. A főzés szépsége abban rejlik, hogy soha nem ér véget a tanulás, soha nem éred el a "kiteljesedett séf" szintet. A Nightingale séfjeként az a célom, hogy minden étellel kimagasló ízt teremtsünk" - nyilatkozik Fabio Polidori, Executive Séf.
IMG 9779

W Budapest - Nightingale by Beefbar

Végül, de nem utolsó sorban a W Budapest egy másik lenyűgöző gasztronómiai élményt is kínál az alagsorban helyet kapó Society25 nevű speakeasy bár formájában. A koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájnnarratíváira épít, és nyolc egyedi koktélt kínál, amelyek tisztelegnek a város különböző korszakai, személyiségei és eseményei előtt. Ebben a koktélkollekcióban megtalálható például a "The Illusionist", amelyet a nagy Houdini ihletett; a "Frisky Lady", amely Gábor Zsa Zsa inspirációjára született; a "Brew Pop", amely a budapesti kávé aranykorára emlékezik vissza, a "Geranium" (Muskátli) nevű koktél pedig maga a Drechsler-palota inspirálta. Minden koktél egy rejtélyes összetevőt is tartalmaz, amelyet Stefano Ripiccini, a vezető bartender, saját fantáziája szerint hozott létre az italokhoz. 

Wh budwh society 25 22215 Classic Hor

W Budapest - Society25

A hotel maximálisan teret ad a kikapcsolódásnak is. A Houdini ihlette illúzió életre kel a W Budapest AWAY Spa-jában, ahol a tükrök és a vízi elemek a végtelen tér és nyugalom érzetét keltik. A rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, ahol a vendégek megpihenhetnek, kiszabadulhatnak a nyüzsgő városból, és élvezhetik a budapesti termálfürdő hangulatot teljesen új perspektívából bemutató Spa nyújtotta kényeztetést.

IMG 9783

W Budapest - AWAY Spa

Az AWAY Spa öt kezelőszobával büszkélkedhet. Számos luxus kezelés közül lehet választani, emellett rendelkeznek egy "Quick Fix" menüvel is, amely expressz kezeléseket kínál azoknak a vendégeknek, akiknek szükségük van egy gyors felfrissülésre, mielőtt belevágnak a budapesti éjszaka felfedezésébe. A FIT fitneszközpontban a legmodernebb edzőterem is a vendégek rendelkezésére áll, ahol naponta wellness- és fitneszórákat szerveznek. A W Budapest olyan neves szereplőkkel működik együtt ebben a projektben, mint az ásványi anyagokban gazdag luxuskozmetikumokról híres Omorovicza, illetve részt vesz a projektben Axente Vanessa, a nemzetközi szupermodell, aki ismert a mindfulness iránti elkötelezettségéről és saját márkájáról, az ESSA World-ről. 

W Budapest Away Spa 01 scaled

W Budapest - AWAY Spa

A W Budapest Hotel megnyitása valódi mérföldkő a budapesti szállodaiparban, hiszen már most a város egyik legmenőbb szállodájának számít. 

Ez a hely nem csak a luxus szerelmeseihez, hanem mindazokhoz is szól, akik olyan helyet keresnek, ahol a kényelem, a design és a kreativitás szelleme találkozik, hogy mindez együtt felejthetetlen élményt nyújtson. Minden bizonnyal a W Budapest Hotel hosszú éveken át szolgál majd kivételes vendégszeretettel azoknak, akiknek szerencséjük van itt megszállni.

Szerző: Tóth Tekla Zoé


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák