BORITO wednesday
Kult
2022. 12. 13.

Wednesday - a sorozat, ami összehozza a Z generációt és a milleniálokat


Aki nem hallott még az Addams Family új, Wednesday-ről szóló spin-off-járól, valószínűleg nincs jelen semmilyen social media platformon és nincs Netflix-előfizetése sem. Az internet, különösen a Tiktok szinte felrobbant a Tim Burton által rendezett legújabb sorozattól, amiért egy emberként kezdtek el rajongani a fiatal felnőtt generációk.
 

Wednesday 03
De hogyan lehetséges, hogy egy sorozat ennyire széles spektrumon tudjon hatni emberekre?


A korábbi évtizedekben jellemzőek voltak az olyan sorozatok, amelyek meg tudtak szólítani különböző nemű, életkorú, világnézetű embereket, a család minden tagját: a sorozatnézés egyfajta közös családi program volt. Aztán a ‘90-es évek végén megjelentek azok a sorozatok, amik fiatal baráti társaságokról szóltak, majd megjelentek az online videós sorozatok, majd a streamingszolgáltatások. Napjainkban így szinte általános, hogy a különböző generációk különböző tartalmat fogyasztanak, a halmazok nagyon ritkán találkoznak.

Mi történik, ha 2022-ben mégis kialakul egy metszet?


A Tiktok Foryou oldalát elönti ugyanaz a dal, ugyanaz a tánc, ugyanazok a kiragadt jelenetek.
Mindenkinek ugyanaz a mozgás, ugyanazok az outfitek és ugyanaz a dallam jár a fejében napokon keresztül.

BORITO wednesday
Miért szereti a Z generáció?


A Jenna Ortega által alakított Wednesday egy nagyon okos, független, erős karakter, aki, bár (valószínűleg) heteroszexuális nő, annyira magabiztos a saját különcségében és egyediségében, hogy ez mindenki számára inspiráló lehet.

A sztori izgalmas, a karaktereknek van története és fejlődése, a Tim Burton által megálmodott világ modern és meseszerű egyben.
 

Miért szeretik a milleniálok?
 

Az Y generáció tagjai a ‘80-as évek elejétől a ‘90-es évek közepéig születtek, akik mind emlékeznek a ‘90-es évek elején hatalmas sikert arató Addams Family filmekre.

Talán nem volt mindenki rajongója a kicsit furcsa, kicsit morbid, de azért szerethető család történeteinek, de az biztos, hogy a Christina Ricci által megformált Wednesday karakterére mindenki emlékszik.

A kissé különc és sötét humorú karaktert egy gyönyörű, törékeny lány alakította, aki okos, leleményes, vicces, a maga módján család-centrikus, és abszolút életrevaló. Valójában ez a karakter tökéletesen alkalmas volt főszereplőnek is.
 

Miért szereti mindenki?
 

A mai sorozatokat, filmeket gyakran éri az a kritika, hogy nehezen építenek fel erős karaktereket. Kell egy sztori, sors, amit a történet során fokozatosan ismertetnek meg velünk. Ez azért fontos, hogy a néző azonosulni tudjon a szereplőkkel, megértse, miért hozzák meg az adott döntéseket, életszerűek legyenek, és a történet során lássuk a fejlődésüket.

Wednesday


Tim Burton most hozott egy olyan karaktert, akinek van múltja, látjuk a motivációit, látjuk az emberi és az elvont oldalát, látjuk a fejlődését. És emellé hozott olyan mellékszereplőket, akiket az epizódok alatt szintén egyre jobban megismerhetünk, láthatjuk a családjukat, a múltjukat, megértjük, miért működnek úgy, ahogy.

És ez az, amire a fiatal generációk régóta vártak.


Értelmezhető, átélhető történetekre, motivációkra, személyes fejlődésekre, izgalmas sztorira és egy olyan főszereplőre, aki egyedi, különleges és magabiztos, akire fel lehet nézni és akiért szurkolni lehet.

Ő Wednesday.


Szöveg: Udvarhelyi-Horváth Viktória
Borítókép: nbcnews.com
Képek: buzzfeed.com, usmagazine.com


Pscreative 27e579d1

HELLO, MI VAGYUNK A PS CREATIVE – DIVAT PR ÉS KREATÍV ÜGYNÖKSÉG BUDAPEST SZÍVÉBEN ÉS A PS MAGAZIN KIADÓJA 2010 ÓTA.

Rólunk

Referenciák